loading...
Србија

САРАДЊА СА НАТО ЗЛОЧИНЦЕМ – БРНАБИЋ ПРИЗНАЛА: Тони Блер је помагао Влади Србије

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Премијерка Србије је, коментаришући тврдње медија да инситутут Тонија Блера тражи саветнике за Владу и упитана да ли је Влада Србије склопила уговор са тим институтом, рекла да је Блеров институт помагао Влади Србије када су се оснивали “диливери јунитс” у оквиру кабинета Александра Вучића, када је био премијер, а да је она наставила ту праксу.

Премијерка Ана Брнабић каже да „деливери јунит“ тим у оквиру њеног кабинета у Влади Србије ради на најбољи начин, да Влада има добре резултате и да не кошта грађане Србије, јер се тај тим не финансира из буџета?!

– Многи резултати које имамо су због тога што институт Тонија Блера помаже нашој Влади и свим министарствима да радимо међусекторски, да би на најефикаснији начин неки од најкомплексинијих пројеката испоручили грађанима – рекла је премијерка Ана Брнабић.

За све то, подвукла је, грађани не плаћају ни динара и никакав новац не иде из буџета Србије.

– Све остале информације ће вам дати људи из мог кабинета, а, колико знам, у контакту сте са њима- рекла је Брнабић представницима медија, који у том „контакту са њеним људима“ ипак нису били обавештени о тесној сарадњи државе Србије са Тонијем Блером.

На констатацију новинарке да је јуче послала питања, али да није добила одговор (од људи из њеног кабинета), Брнабић је замолила новинаре да дају разуман рок за одговор надлежнима, због кризне ситуације у којој се Србија налази.

– У последњих пар дана смо добијали питања од истраживачких медија и обично нам дају рок од пет-шест сати да дамо одговоре и ако у том року не дамо одговоре, онда се каже да смо затворени за сарадњу. Молим вас, па и професионално је начело да се да разуман рок за одговор. Уз то, нажалост, имамо озбиљну кризну ситуацију и није фер, а чини ми се ни професионално, да дате рок од пет сати да вам се одговори на питање. Али, одговорићемо свакако – обећава Брнабић.

 

Извор: Танјуг

loading...