Србија

ШИПТАРСКА ВОЈСКА ЈЕ НУЛА: Генерала Паскаша не брине армија лажне државе, БЕОГРАДУ ПОРУЧУЈЕ ДА БУДЕ ЈОШ АГРЕСИВНИЈИ!

Бивши начелник Генералштаба Војске Србије и Црне Горе Драган Паскаш оцењује да је војска Kосова са 5.000 војника и 3.000 резервиста ништа, али да реалну претњу чини демонстрација силе зарад застрашивања српског становништва и покушаја коначног исељавања Срба са Kосова и Метохије

Паскаш је навео да се ниједна војска на свету не ствара преко ноћи, али да постоји опасност да се појаве западни „експерти“ који ће Албанцима брзо и ефикасно завршити тај посао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нема сумње да наш систем одбране има све ресурсе да заштити наш народ. Потребно је радити са Србима у Покрајини који имају велику снагу за одбрану од потенцијалне агресије. Тамошњи народ има огроман патриотски потенцијал, који би требало искористити. Сценарио пада Kрајине и Олује не смемо допустити – рекао је Паскаш за Вечерње новости.

Он је напоменуо да формирање војске Kосова није никога изненадило, јер се на томе ради годинама, али да треба имати свест о њиховим заштитницима под заставом НАТО, па прије оружане акције искористити све расположиве могућности.

Паскаш, који је био учесник преговора који су завршени Kумановским споразумом, сматра да би Србија требало да учини максимум како би се преговори о Kосову и Метохији изместили под окриље УН.

– Недовољно инсистирамо на Резолуцији 1244 Савета безбедности УН, посебно на њеним деловима који нам иду у прилог. Залажем се за агресивнији приступ државама које учествују у стварању „војске Kосова“, пре свега Француској, Холандији, Турској – рекао је Паскаш.

Kада је ријеч о разграничењу као могућности за решење косовског проблема, Паскаш је рекао да је Србији потребан модел без признавања независног Kосова.

Извор: RTRS