Србија

Скандал у Новом Пазару: Угљанинове присталице тврде да је Санџак 1918. окупиран

Шкријељ је оценио да је „дошло време да и Санџак у својим границама, добије слободу и своје место под сунцем“

Присталице Сулејмана Угљанина поново су послале скандалозне поруке из Новог Пазара. Странка демократске акције Санџака организовала је данас протесну шетњу „1918- година окупације Санџака“, одакле је поручено да је „дошло време да и Санџак добије слободу у својим границама“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Окупљеним грађанима обратио се генерални секретар странке Ахмедин Шкријељ, који је истакао да је повод данашњег окупљања људска, грађанска и национална обавеза да се грађани Санџака одреде и заузму јасан став према чињеници да је стварањем Kраљевине Срба, Хрвата и Словенаца Санџак званично окупиран, наводи се у саопштењу Информативне службе СДА Санџака.

– Kреатори такве државне творевине у потпуности су игнорисали интересе Санџака као засебног политичког ентитета, који су изражени кроз Сјеничку резолуцију из августа 1917. године. Укључивање Санџака у Kраљевину СХС извршено је противно вољи и интересима грађана – рекао је Шкријељ.

Грађанима Санџака је, према његовим речима, тада ускраћено право да непосредно или преко својих легитимних представника заштите Санџак, себе и своје интересе.

– Ми овом протестном шетњом на демократски и цивилизован начин шаљемо поруку да грађани Санџака неће више дозволити да их било ко, било када, доводи пред свршен чин и да свако решење супротно интересима Санџака неће бити прихваћено и за грађане Санџака неће бити обавезујуће – рекао је он.

Шкријељ је оценио да је „дошло време да и Санџак у својим границама, добије слободу и своје место под сунцем“.

 

Извор: Telegraf.rs/Fonet