loading...
Србија

Србија оштро реаговала! Харадинај позива туђу децу да гину за његове планове: Приштина призива хаос!

Фото: Јутјуб

Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај покушава да испровоцира Србију, како би испало да су Албанци поново постали жртве, и да би свет опет стао на њихову страну, изјавио је данас министар одбране Србије, Александар Вулин.

Замољен да прокоментарише изјаву Харадинаја да ако “Србија пошаље војску, САД ће их бранити”, Вулин је рекао да то није ништа ново и подсетио да је Харадинај својевремено изјавио да они немају спољну политику, већ да је њихова политика – политика САД и да Албанци рачунају да ће их оне штитити.

– Неке ствари су се промениле од 1999. године. Од 2012. године до данас, ја сам био сведок када смо почели са бриселским разговорима и када су долазили са папирима које је требало само да спроведемо и ниста више. Тада, политиком Александра Вучића, почели су да прихватају да Србија има интересе који су легитимни и морају да се слушају и о којима мора да се разговара. Тако су Албанци изгубили позицију жртве, јер где год да Срби нешто ураде – Албанцима треба помоћи – рекао је Вулин.

Kако је министар одбране нагласио, Харадинај то осећа и све што ради ради да би поново постао жртва.

– Зато покушава да нас испровоцира на било који начин, како би свет опет стао на страну Албанаца. Али није јасно зашто није рекао да позива туђу децу да гину за његове планове. Било би ми веома драго да чујем њега како објашњава америчким пореским обвезницима да жели да њихова деца дођу у његов рат и да гину за његове ратове. Не верујем да би то ико урадио – поручио је министар Вулин.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

 

 

loading...