Издвајамо Србија

СРБИЈА ПРЕОКРЕЋЕ БИТКУ: Почело је са повлачењем признања, а сада ЦЕО СВЕТ решава питање Косова!

Пажња целог света поново је усмерена на решавање питања Косова, а дипломатско деловање Београда у последњих пет година довело је до бројних повлачења признања лажне државе, па су Албанци, схвативши да ће морати да пристану на компромис, почели да повлаче очајничке потезе, попут подизања царина на сто одсто за робу из Србије

Србија је успела да убеди велики број земаља да повуче признање Косова, а то је веома неуобичајен поступак у дипломатији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Снажна активност наших политичких представника вратила је питање јужне српске покрајине за преговарачки сто, а од решења које је за многе било већ коначно, сада су све опције отворене.

Порази лажне државе

Поред чак дванаест земаља које су повукле признање Косова, Приштина је редом добијала и шамаре на другим пољима. Неуспех да уђу у Унеско и отму српско национално и верско благо на Косову, разбеснео је Албанце, а онда су редом кренули и други порази.

Приштина није ушла у Интерпол, а након тога Албанци повлаче очајнички потез и силом и терором над Србима, покушавају да спрече решење које им, наравно неће ићи у корист јер схватају да не могу добити оно што желе.

Тачи и Харадинај убрзо су увели таксе на робу из Србије од сто одсто и тако покушавају да под притиском изнуде признање Косова од стране Србије, али и да изграде бољу позицију у међународним круговима.

Међутим, по свему судећи, Албанци су пуцали себи у ногу. Пред очима међународне заједнице разоткрило се ко заправо не жели компромис и решење, као и да је Приштина заправо та препрека која стоји на путу бољој будућности за оба народа.

Војска Косова

Након формирања „Војске Косова“, цео свет се поново укључио у решавање проблема Косова, схвативши да Албанци крше све норме међународног права, па и сопствене законе, угоржавајући мир и стабилност на Балкану.

Србију поново поштују

Околности су се по Србију свакако промениле и поново смо за преговарачким столом где постоји сасвим добра шанса да решимо спорна питања са Албанцима који ће овог пута бити притиснути од својих савезника.

О томе сведоче и писма америчког председника Доналда Трампа Александру Вучићу и Хашиму Тачију где их он позива да искористе ову прилику и реше спорна питања измеђи Београда и Приштине. То је огроман помак који сведочи о све бољој позицији Србије чак и у очима традиционално ненаклоњених нам Американаца. Однос САД према питању Косова је напредова у корист Србије. Од става да је питање решено порглашењем независности до сасвим нових показатеља и изјава највиших званичника Стејт департмента који позивају обе стране на договор.

Председник Србије Александар Вучић добио је писмо у коме је Трамп чак два пута истакао као је председник Србије најзначајнији лидер у региону, а такав епитет претходно је добио и од најмоћнијег лидера ЕУ, немачке канцеларке Ангеле Меркел и руског председника Владимира Путина.

Несумњиво је да сада у читавом свету, од САД преко ЕУ, Русије, па и Кине, постоји политичка воља да се питање Косова реши, а да то решење никако не буде на штету Србије.

 

Извор: srbijadanas.com