Србија

Србија проглашава ОКУПАЦИЈУ Косова?! Могуће покретање ОРУЖАНИХ СНАГА!

После формирања тзв. Војске Kосова на ванредној конференцији за новинаре директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић најавио је могуће проглашење окупације Kосова

– Војска Kосова представља илегалну и окупациону силу на нашој територији. То има за циљ насилну промену граница Србије. Тзв. Војска Kосова формира се у тренутку када ниједан Албанац није одговарао за злочине над Србима. Исти они који су чинили злочине сада су припадници ове војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поједине државе дају логистичку подршку формирању Војске Kосова, а Србија и наш народ неће то заборавити, као што нећемо заборавити ни подршку коју смо добили од многих. Међународне снаге не могу бити амнестиране. Захтевамо од KФОР-а да разоружа ову оружану формацију и врати стање на оно које је прописано резолуцијом 1244.

Позивам све грађане да не ступају у окупациону тзв. Војску Kосова јер је то деловање против уставног поретка Републике Србије. Наши надлежни органи утврдиће идентитет свих лица, а она ће бити санкционисана када буду доступна нашим правосудним органима. Александар Вучић има различите механизме деловања о којима ће донети одлуку попут проглашења окипације и деловања оружаним снагама – рекао је Ђурић у ванредном обраћању.

Подестимо, трансформација Kосовских снага безбедности (KБС) у војску и формално је изгласана данас када је тзв. косовски парламент, у другом читању, усвојио три закона која Приштини омогућавају формирање оружаних снага.

 

Извор: Srbija Danas