Издвајамо Србија

Србија тражи хитну седницу савета безбедности УН: Нема дијалога док Приштина не повуче све одлуке!

Фото: Јутјуб

Председник Вучић обратио се јавности поводом формирања такозване војске Косова.

Он је рекао да је Србија желела мир, уложила огромну енергију и труд да сачува стабилност у читавом региону, што није било нимало лако. Такође, додао је, Србија је упутила хитан захтев за одржавање седнице Савета безбедности УН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Био сам на мети целокупне српске јавности јер сам предлагао оно што сам предлагао нешто што ми се чинило као најбоље решење. Питао бих их да ли су ово желели?Данас је потпуно јасно да Албанци и њихови спонзори нису никад желели дијалог. Данас је јасно да иза проглашења војске стоје САД, Велика Британија и Немачка. Од првог дана смо за таксе говорили да је то неразумна одлука, и за то су Албанци имали подршку, јер да нису одмах би били заустављени – изјавио је Вучић.

Он је рекао да је Србија Албанцима „крива“ јер се усудила да односи победе у дипломатској борби.

– Тражим од свих тих „стручњака“ да нам објасне на који начин су Албанци могли да прекрше овако све међународне законе. Њихово објашњење је „Косово је суверена држава“. Питао бих их по ком члану те њихове „суверене државе“ су донели ту одлуку? Не постоји ниједан – рекао је председник Србије.

Пошто смо закључили да је све што су урадили супротно међународном праву, дијалогу и раду на миру и безбедности у региону, Србија је упутила хитан захтев за одржавање седнице Савета безбедности УН и ја сам спреман да, као председник Србије, лично учествујем на тој седници – изјавио је Александар Вучић.

Цело обраћање председника Србије погледајте овде:

Извор: Ало.рс