Издвајамо Регион

Шта је ОВО?! Тачи БУЛАЗНИО на седници СБ УН: „МИ СМО УВЕК БИЛИ ЖРТВЕ!“ Помињао ГЛАСОВЕ, СПОРТИСТЕ И НОВИНАРЕ! ПОГУБИО КОМПАС!

Фото: Јутјуб

Тачи је покуша да скрене пажњу чланова Савета безбедности УН

На седници Савета безбедности УН на којој се расправљало о формирању нелегалне „Војске Косова“, председник ове тзв. државе Хашим Тачи после уводне речи где је покушао да оправда формирање оружаних снага, потпуно је изгубио ток мисли и почео да прича потпуно неповезане ствари.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачи је покуша да скрене пажњу чланова Савета безбедности УН, па је тако помињао и спортисте, новинаре и мир који су претходно угрозили формирањем војске.

Најпре је председник лажне државе покушао да Албанце представи као жртве, по старом добром опрбаном рецепту.

– Ми никада нисмо производили конфликт већ смо стално били жртве! Због тога је задатак наше генерације да оставимо регион у миру и стабилности где ће Србија и Косово да имају европску будућност. Мир је наша обавеза и обавеза према нашој деци. Њима дугуијемо, Косово је спремно за дијалог и тешке одлуке које ће бити победничке за обе земље – закључио је он и нагласио да ће у супротном бити тешко.

Компромиси нису популарни, али су неопходни, додао је Тачи.

Потом је Тачи потпуно изгубио компас помињући гласове, спортисте, новинаре и потпуно неповезане ствари.

– Нико неће добијати гласове ако говори у име мржње. Свеобухватни споразум ће довести до једнаких услова за Србију и Косово, верујем у такву будућност и инспирисан сам свакодневно оним што постижу наши спортисти, инспирисан сам и нашим новинарима, грађанима. Косова сам одушевљен јер никада нису дигли руке од мира, будућности и мултиетничке државе – закључио је Тачи.

Извор: Srbijadanas.com