Издвајамо Свет Србија

ТАЧИ: Споразум са Београдом ће бити потписан пред Трампом у Белој кући

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи изјавио је да ће свеобухватни споразум о нормализацији односа са Београдом бити потписан у Белој кући у присуству америчког председника Доналда Трампа.

„Нема дилеме о томе да ли САД то подржавају или не, споразум ће бити финализован у Белој кући у присуству најмоћнијег светског државника, Доналда Трампа“, рекао је Тачи на годишњој конференцији за новинаре, пренела је „Бота сот“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан да прокоментарише изјаву саветника у његовом кабинету Бекима Чолакуа, који је раније казао да би Приштина требало да размотри привремено укидање мере о 100 одсто увећаним таксама на робу из Србије, Тачи је рекао да не коментарише изјаве својих саветника.

Како је пренела „Бота сот онлајн“ Тачи неће бити у Бриселу, 8. јануара.

Тада ће, како се наводи, бити на Брезовици на скијању, а у Брисел на састанак са представницима ЕУ отпутоваће само тим за дијалог.

Званично је саопштено да ће тим за дијалог са Београдом 8. јануара отпутовати у Брисел, где ће се састати са представницима ЕУ, а очекује се да ће им бити представљене теме које је Приштина предвидела у наставку дијалога.

„Преговарачки тим се сложио с мојим предлогом да 8. јануара буду у Бриселу, а ја на Брезовици на скијању“, казао је Тачи, пише „Бота сот“.

Он је поручио да косовски преговарачки тим има његово пуно поверење и очекује да ће споразум са Београдом бити уравнотежен.

 

Извор: rs.sputniknews.com