loading...
Издвајамо Свет Србија

ТАЧИ: Споразум са Београдом ће бити потписан пред Трампом у Белој кући

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи изјавио је да ће свеобухватни споразум о нормализацији односа са Београдом бити потписан у Белој кући у присуству америчког председника Доналда Трампа.

„Нема дилеме о томе да ли САД то подржавају или не, споразум ће бити финализован у Белој кући у присуству најмоћнијег светског државника, Доналда Трампа“, рекао је Тачи на годишњој конференцији за новинаре, пренела је „Бота сот“.

Упитан да прокоментарише изјаву саветника у његовом кабинету Бекима Чолакуа, који је раније казао да би Приштина требало да размотри привремено укидање мере о 100 одсто увећаним таксама на робу из Србије, Тачи је рекао да не коментарише изјаве својих саветника.

Како је пренела „Бота сот онлајн“ Тачи неће бити у Бриселу, 8. јануара.

Тада ће, како се наводи, бити на Брезовици на скијању, а у Брисел на састанак са представницима ЕУ отпутоваће само тим за дијалог.

Званично је саопштено да ће тим за дијалог са Београдом 8. јануара отпутовати у Брисел, где ће се састати са представницима ЕУ, а очекује се да ће им бити представљене теме које је Приштина предвидела у наставку дијалога.

„Преговарачки тим се сложио с мојим предлогом да 8. јануара буду у Бриселу, а ја на Брезовици на скијању“, казао је Тачи, пише „Бота сот“.

Он је поручио да косовски преговарачки тим има његово пуно поверење и очекује да ће споразум са Београдом бити уравнотежен.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...