Издвајамо Регион Србија

ТАКСА 100 ПОСТО ЈЕ ПРЕВАЗИЂЕНА, СЛЕДИ ДРУГИ ПОТЕЗ: Харадинај уводи нове бруталне мере за Србију!

Фото: Јутјуб

После таксе која је испрва била 10 посто за српске производе, и сада је 100 посто, косовски премијер Рамуш Харадинај, најавио је и други потез који се може предузети против Србије, преноси Клан Косова.

„Оно шта смо ми урадили је најнормалнија могућа ствар. Такса је инструмент, користио се њоме и председник САД, Доналд Трамп, то је познат инструмент, користи се у свим земљама света. То је инструмент који нисмо ми открили“, рекао је Харадинај, извештава Клан Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Реципроцитет је други степен и може да се деси. То је следећи корак, али за сада је такса довољна“, навео је Харадинај.

Косовски премијер је у емисији „Зона Б“ рекао да је увоз производа из Србије нула и да су чврсти када је реч о томе да не дозволе да уђе роба са натписима попут „Косово и Метохија“.

Харадинај је навео да је послао меморандум свим европским земљама, као и осталим, са аргументима у вези са мером од 100 посто.

„Ја сам послао свим владама и ЕУ да имамо јаке аргументе да предузмемо овај корак. Ни у Србији нису изненађени што смо ово урадили, можда су изненађени што ово нисмо раније урадили. Дао сам копију меморандума и комесару Хану“, казао је Харадинај.

„Оно што је проблем је када нека од приштинских усијаних глава одлучи да пошаље војску на север Косова, на то питање желимо да добијемо одговор целог света. Због тога ћу се консултовати са свима и онда ћемо донети одлуку да ли ћемо тражити заседање Савета безбедности. Морамо да укажемо на размере катастрофе која следи и да укажемо свету шта се збива и шта је то пред нама. Ако неко Приштину не заустави у најкраћем могућем року следи катастрофа“, рекао је Вучић раније данас.

Подсетимо, Харадинај је данас након састанка са комесаром ЕУ Јоханесом Ханом изјавио да је Косово било приморано да уведе таксе на српске производе. Он је такође рекао да таксе на српске и босанске производе остају све док Србија и Босна и Херцеговина не признају независност Косова

Извор: Ало.рс