Свет

Трамп од овога неће моћи да се одбрани: Русија и Кина у тајности спремају неуништива, суперсонична оружја која ће му помрсити конце

Ове тврдње изнели су Американци сами

Нема противмера или ефикасне одбране од нове генерације суперсоничких оружја које развијају и Русија, и Kина, преноси се у извештају америчког кабинета одговорности (ГАО), пише Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Kина и Русија желе хиперсонична оружја због њихове брзине, висине коју могу да постигну и више могућности за маневар. Такви, они могу да надмаше већину система противваздушне одбране и да побољшају могућности за конвенционалне и нуклеарне нападе. Не постоје одговарајуће противмере – пише у извештају који је објављен у четвртак.

У њему се такође наводи да и Русија, и Kина развијају анти-сателитска оружја која ће угрозити америчке свемирске операције. Пекинг наводно жели да то постигне користећу нова сајбер и електронска средства.

Извештај је идентификовао 26 дугорочних, али хитних претњи за САД у областима развитка милитарних средстава, дуалних технологија и демографских промента.

 

Извор: Telegraf.rs/rs.sputniknews.com