Издвајамо Србија

ТРАМП ПОСЛАО ПИСМО ТАЧИЈУ: Ево шта тачно пише у судбоносном документу за Србију (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Председник САД Доналд Трамп послао је писмо лажном председнику Косова Хашиму Тачију да је Вашингтон спреман да Тачију пружи помоћ у напорима за постизањем договора који би уважавао интересе Београда и Приштине.

Трамп је у писму изразио задовољство разговором са Тачијем на прослави Дана примирја у Паризу, истичући да је Приштина кључни партнер Вашингтона за очување мира и стабилности у Европи.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник САД поздравио је Тачијеве напоре за помирење са Београдом.

„Уколико се не искористи ова јединствена прилика, то би био трагичан корак уназад, будући да се шанса за постизање свеобухватног мира вероватно неће поновити у скорије време“ навео је Трамп и додао:

„Позивам Вас и остале приштинске лидере да уграбите ову јединствену прилику, да будете уједињени током мировних преговора, и да се уздржите од потеза који би отежали постизање споразума“, поручио је председник САД.

Liria dhe pavarësia e Kosovës, janë rezultat i luftës sonë të drejtë dhe përkrahjes së aleatëve tanë strategjikë…

Geplaatst door Hashim Thaçi op Dinsdag 18 december 2018

Трамп у писму подсећа и да су САД уложиле много у успех Косова као независне, суверене државе.

– Спремни смо да Вам помогнемо у напорима да постигнете споразум који уважава интересе и Београда и Србије. Такав споразум је надохват руке. Биће ми драго да угостим Вас и председника Александра Вучића у Белој кући да прославимо оно што би представљало историјски споразум – навео је Трамп у писму Тачију.

 

 

Извор: srbijadanas.com