Издвајамо Свет

ТУГА! ВАЊА (16) ЈЕ СПАСАО МАЈКУ ОД СИЛОВАЊА: Нападач га брутално повредио, мали херој изгубио битку за живот (ВИДЕО)

Дечак (16) који је спасао своју мајку силовања је преминуо 19 месеци пошто му је нападач смрскао лобању. Иван Вања Крапивин се лепо опорављао пошто је изгубио већи део чеоне кости у нападу који се догодио у мају прошле године, али је пре два месеца добио грип и преминуо у уторак.

Дечак из места Северодвинск на северозападу Русије, дошао је кући из школе и затекао комшију над мајком Наталијом Крапивином, која је била натопљена крвљу. Роман Пронин (37) присиљавао је жену на секс, па је Вања, да би спасио мајку, узео тег од три килограма и ударио мушкарца њиме, пише неwс.скy.цом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вања је после напада био у коми девет месеци, док се његова мајка опорављала пошто је била избодена 27 пута. Хирурзи су током операције морали да уклоне део мозга. ТВ водитељ Андреј Малков покренуо је кампању прикупљања новца да би се купили титанијумска делови за његову лобању и покрили остали медицински трошкови.

Годину дана после напада, показивао је „лагане знаке да је свестан“, а у јуну Вања је почео да препознаје медицинску сестру и почео да једе течну храну. Месец дана касније послат је у Москву, у рехабилитациони центар, а почело је и прикупљање средстава да Вања буде послат у Шпанију на даљи опоравак.

Вањина мајка се суочавала са критикама у Русији јер га је за све време, колико је дечак поживео, посетила свега неколико пута. Она се бранила да не може себе да натера да га обиђе, јер криви себе за напад. Пре напада, она је више пута молила надлежне да не дозволе да Пронин, осуђени убица, живи у близини њене породице по ослобађању.

Он је после напада осуђен на 14 година затвора за покушаје убиства мајке и сина. После дечакове смрти, оптужница је измењена у оптужбу за убиство. Сада је покренута истрага да се утврди зашто је Пронину дозвољено да живи у близини деце.

Извор: Курир.рс/Sky news