Србија

У праву је Харадинај да ће САД бити на њиховој страни! Вучић о претњи косовског премијера

Они се понашају по праву силе, јачег, а не међународног права – наглаио је председник Србије

Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић присуствују отварању прве фабрике у индустријском комплексу „МИНД Парк“ у Kрагујевцу, одакле су поручили да је ово предиван дан за Kрагујевац, за Сиеменс и све нас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Велика срећа и задовољство, захвалан сам Немцима на овим улагањима, надам се да ће их бити још више – рекао је он.

Вучић је истакао да је разговарао са министром спољних послова Мадагаскара.

Хвала им на томе. То значи да Србија може да се бори за своје интересе. Захвалио сам се њиховом руководству и знаћемо то да ценимо у будућности – нагласио је председник Србије.

Он је нагласио да постоји једна кампања у земљи где треба да се говори да је Србија ужасна, а у ствари је најбезбеднија.

Најлошија година за нас је била 2001. са 215. убиства – објаснио је он новинарима.

Kада је у питању подршка амбасадора САД у Приштини формирању „Војске Kосова“ он каже да је разговарао са руским, кинеским партнерима, као и са Столтенбергом.

Они се понашају по праву силе, јачег, а не међународног права. Да су они силни и јаки, а да ће Америка да их заштити како је Харадинај причао, то смо знали. Нисам ја џабе причао да су им Американци и тата и мама. Имају они још савезника у Европи – рекао је Вучић.

У праву је Харадинај, шта год да се деси Американци ће бити на њиховј страни, крајње је време да ми то разумемо. Не мислите ваљда да ће Србија натерати Америку да промене мишљење – додао је он и нагласио да смо сатерани у ћошак, „јер ми војно да победимо Америку, људи немојте, једном смо то покушавали“.

Забљају се људи, видим да су повели тајкуне на журку, могли су добру вечеру да направе – шаљиво је прокоментарисао он.

Извор: Telegraf.rs