Издвајамо Србија

„У ШОКУ САМ, МОРАМ ДА ЈАВИМ ЖЕНИ!“ Сашко Богески је данас правоснажно ослобођен за убиство провалника у самоодбрани

– Јао, нисам ни знао. Први сте ми јавили. Хвала много – прво је што је рекао Сашко Богески, Београђанин који је данас правоснажно ослобођен за убиство провалника у свом стану у Жаркову.

Богески је захвалио свима који су га подржавали свих ових година док је трајао процес и рекао да је „дубоко у себи веровао да ће се све овако завршити, јер није крив.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У шоку сам, изненађен. Идем да јавим жени – рекао нам је Богески.

Иначе, Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио Сашка Богеског, који је у мају 2013. године у свом стану у Жаркову ножем усмртио провалника Владимира Манића у самоодбрани.

Овом одлуком одбијена је жалба тужилаштва и потврђена првостепена пресуда Вишег суда у Београду, који је закључио да је Богески деловао у самоодбрани, речено је Тањугу у суду.

Тужилаштво је теретило Богеског за кривично дело убиство у прекорачењу нужне одбране, али је суд стао на становише да је он деловао у нужној обрани (самоодбрани) – која искључује постојање кривичног дела.

До трагедије је дошло када је Владимир Манић, који је од раније познат полицији, упао у стан породице Богески и тамо на Сашка насрнуо шрафцигером. Богески се бранио кухињским ножем.

Након кошкања, Манић је побегао из стана са убодним ранама, а након 400 метара је пао и преминуо, пренели су раније медији.

Богески је, у својој одбрани суду испричао да се те вечери спремао да легне, када је његова супруга, док је успављивала њихову ћерку, чула шумове у другој просторији и уплашила се да некога има у стану.

Како је рекао, помислио је да је у стану провалник и рекао супрузи да позове полицију. Узео је нож из кухиње и отишао у дневну собу где је видео једну особу која му је уперила батеријску у главу па јој није видео лице.

Замахнуо је ножем, али не зна да ли је ту особу исекао. Рекао је да се сећа да је провалник искочио кроз прозор.

 

 

Извор: Љубица Станковић/Блиц