Регион

УДАР ИЗ ЗАГРЕБА НА ПУТИНА И ПРАВОСЛАВЉЕ: Под пакленом маском Хрвати нападају Русију!

Музичко-сценски „перформанс“ „Дани побуне“ (Риот Даyс) „Пуси рајот“, који сутра гостује у Загребу у склопу програма 16. Фестивала филмова о људским правима (ХРФФ), биће, према најавама чланова ове групе, „интригантан, халуцинаторан мултимедијални коментар Русије (председника) Владимира Путина који проговара о Русији данас и даје глас свима онима које репресивни систем настоји да ућутка“

Наводи се да се овај „пројекат“ „темељи на књизи Марије Аљохине, чланице групе која је постала славна након што је 2012. године учествовала у скрнављењу московске саборне цркве Христа Спаситеља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То није књига мемоара, већ више нешто између манифеста и бајке, прича о једној одлуци која је била мој избор. Јако ми је важно да је делим са другима, јер након сваког извођења људи нам прилазе и говоре како би и сами хтели да се на неки начин активирају. А управо је то циљ и моје књиге и нашег перформанса – рекла је Аљохина.

Чланови поменуте групе познати су по опскурном, агресивном и нецивилизованом понашању, а свој примитизивам представљају као „уметност“, сакривајући тако своје недолично понашање.

 

Извор: Srbija Danas