Издвајамо Србија

Ухапшен инспектор који је радио на убиству Јелене Марјановић!

Фото: Јутјуб

Сва велика убиства је он истраживао, ни Сале Мутави није био изузетак!

Дејан Јовић, заменик начелника трећег одељења за крвне и сексуалне деликте београдске полиције, који је радио на готово свим великим убиствима у престоници Србије, ухапшен је јуче због сумње да је злоупотребио службени положај и због сумње да је трговао утицајем.

Он је, према незваничним подацима, био укључен и у истрагу убиства певачице Јелене Марјановић, али и истрагу ликвидације Александра Станковића, званог Сале Мутави, а та­ко­ђе је био и на уви­ђа­ји­ма по­сле егзеку­ци­ја Да­ли­бо­ра Дес­по­то­ви­ћа и Але­к­сан­дра Ста­мен­ко­ви­ћа испред ка­фи­ћа у „Бе­л­ви­лу“, као и Ми­ло­ми­ра Јо­ва­но­ви­ћа, ко­ји је уби­јен из сна­ј­пе­ра по­сле јед­не сахра­не.

– Он је као један од руководилаца имао информације о свим злочинима, чак и о оним које није лично истраживао, пошто је као заменик начелника на колегијумима добијао све податке. Он се не сумњичи за евентуалне пропусте у истрагама, али после привођења све што је радио је под лупом – прича извор.

Сумња се да је осумњичени 1. новембра полицијском службенику ПС Звездара рекао да не предузима мере из своје надлежности према једном мушкарцу за којим је била расписана потерница због насиља у породици.

Према саопштењу полиције, терети се и да је у 16 случајева приступао подацима грађана у систему МУП и дојављивао их другим лицима.

Осумњиченом Д.Ј. је после хапшења одређено задржавање и биће приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду на саслушање.

Извор: Ало.рс