Србија

УСТАЛИ СТУДЕНТИ НА KОСОВУ! „Уколико Приштина не укине таксе, ОВО ЈЕ НАШ ПОТЕЗ!“

Студенти из Kосовске Митровице данас су поново протестовали испред студентске мензе у овом граду, дижући глас против одлуке Приштине о увођењу таксе од 100 посто на све производе из Србије.

Они су најавили да, уколико привремене приштинске власти не повуку таксе, ступају у штрајк глађу, „јер хране свакако нема“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Студенти су поново имали залепљене траке преко уста, на којима је писало „ЕУ“, а у једном тренутку су пустили голубове у ваздух са порукама међународној заједници.

У саопштењу које су јуче проследили медијима, студенти Приштинског универзитета са привременим седиштем у Kосовској Митровици тражили су од међународне заједнице да хитно спречи хуманитарну катастрофу на KиМ, тако што ће екстремисте у Приштини натерати да обуставе трговинску блокаду.

Они су и пре два дана протестовали у северном делу Митровице и то ћутањем, тако што су уста прелепили лепљивом траком.

У Митровици су јуче протестовали здравствени радници, јер таксе Приштине угрожавају Србима право на лечење, а лекова је све мање.

Истовремено, само километар далље, у Јужној Митровици, скупштина те општине у којој седе Албанци, усвојила је и скупштини тзв. Kосова упутила предлог да се укине подела Kосовске Митровице на две општине и да се град уједини.

 

Извор: Srbija Danas/Telegraf