Србија

УЖАС НА АУТОПУТУ КОД ЛЕСКОВЦА, НАЈМАЊЕ ТРОЈЕ МРТВИХ! Македонски аутобус на линији Скопље – Београд слетео са коловоза!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Македонски аутобус, који се кретао из правца Скопља ка Београду, слетео је ноћас с коловоза код Брестовца, на улазу у Лесковац

На лицу места затечено је троје мртвих путника, али тачан број страдалих знаће се тек када буде возило, које се преврнуло на бок, буде подигнуто. Због великог броја повређених, у помоћ лесковачким колегама прискочила је нишка Хитна помоћ која је на место трагедије упутила пет својих екипа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Повређено је 32 особе, од којих је 28 смештено у болницу у Лесковцу, а четири у Нишу.

Kако Телеграф сазнаје, у Ургентни центар у Нишу је око 03.30 стигло четворо македонских држављана са повредама и знацима изразите хипотермије.

– Две жене С.Т. и И.Ј. задобиле су теже повреде: прва има прелом препонских костију, а друга тежу мултиплу повреду кичме са озбиљном озледом грудног коша. Теже је повређен и мушкарац Р.Д, коме је такође озлеђен грудни кош. Лакше повреде има Т.Т. коме је нагњечено тело. Њима је урађена дијагностика и збринути у реанимацији Ургентног центра, а након тога распоређени и упућени у клинику за анестезију KЦ Ниш – рекао је за Телеграф.рс шеф дежурне екипе прим. др Хаџи-Бојан Марјановић.

Мирсад Малагић, руководилац дежурне смене Хитне помоћи каже да су обавештење о несрећи примили у 1.40 сати.

– С обзиром на то да смо добили информацију да има доста повређених, а након контакта са колегама из Лесковца, одмах смо на место несреће упутили две екипе. Обавестили смо саобраћајну полицију, ватрогасце и Ургентни центар, како би би се спремили за прихват унесрећених. Међутим, како су стизале вести да је потребна додатна помоћ, послали смо још три наша возила – објашњава Малагић.

Докторка Јелена Миленковић са својом екипом прва је стигла на место трагедије.

– Ситуација је заиста била драматична, аутобус је био окренут на бок, лесковачке колеге су обављале тријажу пацијената, а ја сам са ватрогасцима ушла у аутобус. У возилу је било четворо заробљених путника, а троје је било без знакова живота…. Ватрогасци су ослободили повређене путнике који су били прикљештени у аутобусу. Њих и две жене које су извучене испод аутобуса, с обзиром да су били најтеже повређени превезли смо до Kлиничког центра у Нишу. Први пацијент којег смо збринули показује клиничку слику прелома базе лобање – казала је Миленковић.

Са својим људима на место трагедије изашао је и директор нишке Хитне помоћи др Славољуб Живадиновић.

– И овог пута нишка Хитна помоћ је показала да је дорасла сваком изазову. У заиста рекордном року, узимајући у обзир и врло неповољне временске прилике, пацијенти су збринути и довежени до Kлиничког центра. Вечерас смо први пут и употребили ново возило „мерцедес“ , са најсавременијом опремом како бисмо збринули најтеже повређеног пацијента. Возило има вучу на сва четири точка, и без проблема смо се пробили до места несреће – саопштио је Живадиновић.

Узроци несреће се утврђују, али постоји сумња да се возач македонског аутобуса који је према незваничним информацијама саобраћао на релацији Штип – Беч, успавао.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Telegraf.rs/D.K.