Србија

УЖАС НА АУТОПУТУ КОД ЛЕСКОВЦА, НАЈМАЊЕ ТРОЈЕ МРТВИХ! Македонски аутобус на линији Скопље – Београд слетео са коловоза!

Фото: Pixabay

Македонски аутобус, који се кретао из правца Скопља ка Београду, слетео је ноћас с коловоза код Брестовца, на улазу у Лесковац

На лицу места затечено је троје мртвих путника, али тачан број страдалих знаће се тек када буде возило, које се преврнуло на бок, буде подигнуто. Због великог броја повређених, у помоћ лесковачким колегама прискочила је нишка Хитна помоћ која је на место трагедије упутила пет својих екипа.

Loading...

Повређено је 32 особе, од којих је 28 смештено у болницу у Лесковцу, а четири у Нишу.

Kако Телеграф сазнаје, у Ургентни центар у Нишу је око 03.30 стигло четворо македонских држављана са повредама и знацима изразите хипотермије.

– Две жене С.Т. и И.Ј. задобиле су теже повреде: прва има прелом препонских костију, а друга тежу мултиплу повреду кичме са озбиљном озледом грудног коша. Теже је повређен и мушкарац Р.Д, коме је такође озлеђен грудни кош. Лакше повреде има Т.Т. коме је нагњечено тело. Њима је урађена дијагностика и збринути у реанимацији Ургентног центра, а након тога распоређени и упућени у клинику за анестезију KЦ Ниш – рекао је за Телеграф.рс шеф дежурне екипе прим. др Хаџи-Бојан Марјановић.

Мирсад Малагић, руководилац дежурне смене Хитне помоћи каже да су обавештење о несрећи примили у 1.40 сати.

– С обзиром на то да смо добили информацију да има доста повређених, а након контакта са колегама из Лесковца, одмах смо на место несреће упутили две екипе. Обавестили смо саобраћајну полицију, ватрогасце и Ургентни центар, како би би се спремили за прихват унесрећених. Међутим, како су стизале вести да је потребна додатна помоћ, послали смо још три наша возила – објашњава Малагић.

Докторка Јелена Миленковић са својом екипом прва је стигла на место трагедије.

– Ситуација је заиста била драматична, аутобус је био окренут на бок, лесковачке колеге су обављале тријажу пацијената, а ја сам са ватрогасцима ушла у аутобус. У возилу је било четворо заробљених путника, а троје је било без знакова живота…. Ватрогасци су ослободили повређене путнике који су били прикљештени у аутобусу. Њих и две жене које су извучене испод аутобуса, с обзиром да су били најтеже повређени превезли смо до Kлиничког центра у Нишу. Први пацијент којег смо збринули показује клиничку слику прелома базе лобање – казала је Миленковић.

Са својим људима на место трагедије изашао је и директор нишке Хитне помоћи др Славољуб Живадиновић.

– И овог пута нишка Хитна помоћ је показала да је дорасла сваком изазову. У заиста рекордном року, узимајући у обзир и врло неповољне временске прилике, пацијенти су збринути и довежени до Kлиничког центра. Вечерас смо први пут и употребили ново возило „мерцедес” , са најсавременијом опремом како бисмо збринули најтеже повређеног пацијента. Возило има вучу на сва четири точка, и без проблема смо се пробили до места несреће – саопштио је Живадиновић.

Узроци несреће се утврђују, али постоји сумња да се возач македонског аутобуса који је према незваничним информацијама саобраћао на релацији Штип – Беч, успавао.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Telegraf.rs/D.K.

Loading...
loading...
loading...