Издвајамо Србија

ВАНРЕДНА СЕДНИЦА У ПРИШТИНИ! Рамуш Харадинај позвао све посланике! Усваја се РЕЗОЛУЦИЈА О БЕОГРАДУ!

Харадинај је позвао све посланике да гласају за резолуцију о дијалогу са Београдом.

Фото: Јутјуб

Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, позвао је све посланике владајуће коалиције, међу којима је и Српска листа, да обавезно присуствују поподневној седници парламента на чијем дневном реду је, између осталог, усвајање резолуције о дијалогу са Београдом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приштински потал Индеxонлине објавио је, позивајући се на своја сазнања, да су неки посланици прекинули боравак у иностранству да би присуствовали овој седници.

Најављено је да ће након седнице бити формиран преговарачки тим за дијалог са Београдом, а предводиће га заменик тзв. премијера Фатмир Љимај, којем ће се придружити и градоначелник Приштине Шпенд Ахмети.

Харадинај је, како је пренела приштинска ГазетаЕxпес, позвао све посланике да гласају за резолуцију о дијалогу са Београдом.

Истовремено, међутим, две најутицајније опозиционе посланичке групе, Демократског савеза Косова Покрета Самоопредејење, поднеле су захтев за сазивање ванредне седнице парламента на којој би се расправљало о неуспешној политици актуелне власти, што је кулминирало одлагањем добијања визне либерализацје за 2020. годину.

 

 

Извор: Тањуг/Ало.рс/М.И.