Издвајамо Русија Свет

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ОДЛУЧИЛА: Шаљемо преко хиљаду специјалаца у Украјину!

СЕЋАТЕ ли се како је Лондон у БиХ – неколико месеци пре њених општих избора – послао групу својих специјалаца и за политичке операције и манипулације?

Упркос томе, Милорад Додик и његова СНСД имали су најуспешније изборе досад. Једино су Бошњаци успели да Хрватима за члана Председништва БиХ поново изаберу Жељка Комшића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БиХ је за Запад много мање важна од Украјине у којој предсендички избори треба да се одрже 31. марта. Зато је у ту земљу – како је открио Би-Би-Си на руском – већ стигло „неколико група припадника тајне британске 77-ме бригаде“.

У тој бригади је преко 1000 људи а Би-Би-Си признаје да су обучени за „реализацију војних задатак преко интернета, психолошки утицај и информационе операције“.

Иако се ради о „неколико група“, може се сматрати да Велика Британија већ сада има знбачајно војно присуство у Украјини.

Британци су већ – и директно и индиректно – учествовали у украјинским војним операцијама против двеју донбаских република, а групе које су пристигле вероватно имају задатак и да помогну више него непопуларном Петру Порошенку да некако добије мартовске изборе. А такође: у планирању и извођењу нових антируских провокација и операција.

Британска влада већ четири године реализује пројекат Интегритy Инитиативе са основном амбицијом парирања „руској пропаганди и лажним вестима“.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров оценио је да је једини задатак Интегритy Инитиативе – оцрњивање Русије.

Није искључено да је Порошенко по британским инструкцијама управо позвао сународнике да због Русије „држе барут сувим“.

Он је немачким медијима рекао минуле недеље да Русија има намеру да заузме градове Мариупољ и Берђанск. Наводно: због отварања копненог коридора према Криму.

Извор: Факти.орг