Издвајамо Русија Србија

(ВИДЕО) БОМБА ВЕСТ! ПУТИН УКЉУЧУЈЕ СРБИЈУ У ВЕЛИКИ САВЕЗ! ЕУ И НАТО ће полудети, БЕОГРАД ЋЕ БИТИ НЕОСВОЈИВА ТВРЂАВА!

Фото: Јутјуб

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да очекује да ће преговори Евроазијске економске уније (ЕЕУ) са Србијом о Споразуму о трговинским преференцијалима ускоро бити завршени

Очекујемо да ће преговори о споразумима о преференцијалној трговини са Сингапуром, Израелом, Србијом, и у будућности са Индијом и Египтом, ускоро бити завршени, рекао је Путин на заседању Врховног Евроазијског економског савета, преноси руска агенција Тасс.

Путин је, говорећи о чланицама ЕЕУ током састанка Врховног Евроазијског економског већа, навео да би оне требало да размотре идеју креирања заједничке платне инфраструкуре, што би, како је нагласио, побољшало стабилност националних платних система и омогућило им да буду мање зависне од долара и других страних валута.

– То у строгом смислу значи подизање економског суверенитета – додао је он.

Путин сматра да је „важно осигурати да се јачање координације између држава чланица ЕАЕУ о монетарној и финансијској политици“.

– Руска страна такође сугерише да би питања олакшавања путовања грађана требало ставити на дневни ред интеграције, требало би успоставити тесну сарадњу у области здравства, образовања, туризма, спорта и културе – нагласио је он.

Путин је посебно истакао ширење екстерних веза Евроазијске економске уније, додајући да је у мају потписан споразум о међународним уговорима између ЕАЕУ-а и трећих земаља и глобалних организација.

Председник је такође споменуо закључене меморандуме о сарадњи ЕАЕУ-а са ЦИС-ом и АСЕАН-ом, који је назвао „кораком ка имплементацији великог Евроазијског партнерства“.

Извор: Информер.рс