Регион Свет Србија

ВУЧИЋ : Донели смо одлуку да се кандидујемо за домаћине ЕВРОПСКОГ И СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У ФУДБАЛУ!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са председницима влада Бугарске Бојком Борисовом, Грчке Алексисом Ципрасом и Румуније Вјориком Данћилом

После састанка присутнима у у згради Генералног секретаријата председника Републике и медијима обратио се председник Србије Александар Вучић:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да смо постигли неколико важних договора по неколико важних питања и тема – рекао је Вучић и додао: – Виђамо се сада често и виђаћемо се убудуће са представницима Румуније, Бугарске и Грчке, јер желимо да биудемо у добрим односима са овим земљама.

– Морам да кажем оно што људе највише занима. Ми смо донели одлуку да формирамо иницијални заједнички организациони комитет, како би се кандидовали за Европско првенство у фудбалу 2028 и Светско првенство 2030 године – открио је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да ће Румунија, током председавања ЕУ у првој половини идуће године, велику пажњу посветити наставку европских интеграција Србије, подршци нашој земљи, али и целом Западном Балкану.

Вучић је, на конференцији за штампу после квадрилатерале са премијерима Бугарске, Грчке и Румуније, констатовао да се четири земље региона несумњиво знажније повезују и политички и економски.

Пренео је да су разговарали пре свега о председавању Букурешта ЕУ.

С тим у вези исказао је посебну велику захвалност премијеру Бугарске Бојку Борисову и Бугарској, што је током председавања ЕУ уложила много напора у побољшање позиције целог Западног Балкана и Србије.

Такође је захвалио и премијеру Грчке Алексису Ципрасу на сталној подршци и пажњи коју пружа Србији.

– Ми као Србија, али и сви остали на Балкану смо уверени да ће Румунија велику пажњу посветити наставку европских интеграција. Истовремено сигурно ће то значити и значајње инфраструктурно повезивање ове четири земље. Ми се политички, али и економски снажније увезујемо, виђамо и виђаћемо се – казао је он.

Вучић је најавио да ће следећи састанак квадрилатерале бити одржан у Румунији током председавања ЕУ, што је оценио веома важним.

Kазао да је поносан и срећан што може да угости пријатеље из три пријатељске земље.

– Хвала на посети, на томе што чини ми се увек радо дођу у Београд и Србију. Нама је част да угостимо наше прихјатеље и веома сам им захвалан на пријатељском односу који показују Србији. Премијерка Румуније је могла да буде само данас са нама. Следећи пут ће бити више дана – нагласио је он.

Састанак представника Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Грчке и Румуније почео је око 10 сати, у згради Генералног секретаријата председника Републике.

Након састанка, коме је претходило заједничко фотографисање, планиране су изјаве за медије.

 

Извор: Tanjug