Србија

ВУЧИЋ: Немам проблем са протестима, опозиција из њих излази слабија, СНС јачи

Фото: Јутјуб

Председник Србије и СНС Александар Вучић изјавио је, поводом вечерашњег, трећег протеста дела опозиције, да нема проблем са протестима и додао да су после сваког протеста он и странка коју води излазили јачи, а они који су скуповима руководили – „драматично слабији“.

Вучић је на питање новинара у вези протеста и до када би, по његовој процени, могли да трају, рекао да са протесима нема никакав проблем и да је навикнут на то.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Kолико су трајале претходне демонстрације? Сто, 110 дана, заредом, сваки дан. Тада сте видели да нисам имао баш никакав проблем. Kолико год људи да хоће, могу да шетају. Полицајце неће ни да виде. Ја нећу да дозволим игрице које они играју по белом свету, типа – носимо цвет нашим полицајцима, који су на њиховој страни“, рекао је Вучић.

Поручио је да на протестима неће бити полиције, да свако може да шета колико год хоће и да ради шта год хоће, а једино што је забрањено је насиље над било ким и било чим.

„То је једино забрањено, а ово друго – ‘Вучићу педеру’, ‘мајмуне’, овакав или онакав… Све је то супер, све је то демократија и задовојан сам што видим да то народ препознаје“, додао је.

То, каже, види на изборима и у истраживањима.

„После сваког протеста и ја и странка коју водим излазили смо много јачи, а они који су тиме руководили излазили би драматично слабији, за чак 30-40 досто мање снаге. Јер, не долази снага због децибела нечијег гласа, већ због снаге програма, енергије, плана рада, онога што чините за земљу. То је демократски процес и увек добродошао“, рекао је Вучић.

 

Извор: Kurir.rs/tanjug