Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ЗАМОЛИО ЧЕПУРИНА ДА ПРЕНЕСЕ ПУТИНУ УПОЗОРАВАЈУЋУ ПОРУКУ: Србија је у опасности!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић изразио је амбасадору Руске Федерације Александру Чепурину велику забринутост Србије због најава формирања војске тзв. Косова, супротно Резолуцији 1244, једином правном оквиру, који је у складу са међународним јавним правом и постигнутим договорима.

Председник Вучић је замолио амбасадора Чепурина да председника Путина и руководство пријатељске Русије упозори да Србију и регион као да неко намерно гура у сукоб.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Србија ничим не изазива нестабилност, али ћемо сталним провокацијама бити доведени у безизлазну ситуацију да штитимо српски народ на Косову и Метохију. Србија не сме да дозволи прогон сопственог народа“, рекао је председник Вучић, саопштила је прес-служба председника.

Амбасадор Чепурин је рекао да је питање Косова и Метохије дуготрајан проблем за који треба тражити разумно решење, корисно за све.

Он је нагласио да званична Москва с пажњом прати развој ситуације, што се види и по реаговањима Министарства спољних послова Русије.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин констатовали су да добро теку припреме за предстојећу посету председника Путина Србији.

 

Извор: rs.sputniknews.com