Издвајамо Србија

ВУЧИЋА ПРЕД СТУДИОМ Б ДОЧЕКАЛИ ДЕМОНСТРАНТИ А МЕЂУ ЊИМА И ОН: Не бих пристојне људе да стављам у исти кош са лоповима и нарко-дилером

Председника Србије Александра Вучића изјавио је да га је вечерас испред редакције Студио Б дочекала група демонстраната, а међу њима се налазио и Никола Сандуловић.

„Има ту много пристојних људи, ја их не би стављао у исти кош са таквим нарко- дилером, ни са овим лоповима Ђиласом, Јеремићем, Обрадовићем… Има ту људи између 50 и 60 година и они завређују нашу пажњу. Не завређују је ти ситни криминалци и нарко-дилери попут Сандуловића и ових лопова које сам поменуо“, рекао је Вучић, који гостује на ТВ Студио Б после 10 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је рекао да је овај дочек „био величанствен“ а да није знао да су пароле које се вичу дириговане од стране неких људи, додавши да су ово политички протести а не грађански.

„Нисам знао да неко води навијање, ја сам мислио да они спонтано вичу… а они њима наређује да вичу“, рекао је Вучић и додао да ће их сваки пут обавештавати куда се креће како би могли опет да га дочекају.

„Ја сам спреман да сагледам да видим са народом и бројним интересним групама погођеним променама да видимо чиме су то све ти незадовољни“, рекао је Вучић.

Веће плате, нова радна места

Он је рекао да ће од наредне године бити повећане плате медицинским радницима, али и да је потребно у просвети урадити разне реформе.

„Морамо да идемо у корак са светом, да радимо више, напорније… имамо дивне професоре и наставнике, људе који желе себе да мењају а камоли друштво, и требало би и њих да наградимо“, каже Вучић.

Он је додао да се држава труди да запосли и већи број лекара.

„Морамо да подмладимо специјалисте. Просека нам је од 5 до 7 година до пензије, због чега морамо да уводимо младе лекаре“, рекао је Вучић и додао да ако би бар за 15 одсто повећали плате у здравству 90 одсто тих људи не би отишло из земље.

Вучић је нагласио да ће Србија морати да се укључи у технолошку трку са светом, нарочито у индустрији вештачке интелигенције.

Председник се осврнуо и на Ђиласову констатацију да је направио суфицит у буџету на рачун грађана.

„Прича глупости. Не, него је требало да штампам паре да би људи имали новац који ништа не вреди?! Никада Србија пре није имала три године суфицит у буџету!“, рекао је Вучић.

Председник је рекао да Смедерево данас „изгледа добро“ али да је огроман посао урађен са РТБ Бором и доласком Зи Ђина.

Куповаћемо злато, плата у децембру 445 евра

Он је рекао да је Јоргованки Табаковић предложио да од наредне године уместо девиза почне да купује злато, како би повећала златне резерве државе јер је „злато најскупље“.

„Ми бринемо о будућности, а не да ли ћемо остати више или мање на власти“, рекао је Вучић.

Председник најавио повећање плата у децембру, што ће се наставити наредне године.

„У децембру ће просечна плата бити 445, а у марту очекујем око 465 евра“, изјавио је Вучић.

Откривена тајна како је Марко стигао на Косово

Председник се осврнуо и на ситуацију на Косову и рекао да је присуствао сваком састанку са Албанцима од 2012. године али да са њима „нисмо успели да успоставим ни дозу елементарног поверења“.

„Као овнови на брвну смо се тукули и свађали око свега, али то је разумљиво. Ја сам схватио из једног разговора у Бриселу да они никада неће успоставити ЗСО, да је то њихова шарена лажа“, рекао је председник и додао да је циљ свега био да Србија дозволи чланство Косова у УН.

Председник Србије је описао и шта се дешавало уочи и након хапшења Марка Ђурића на Косову и Метохији, али је открио да Ђурић није стигао са северне стране као што су сви претпостављали.

„Две вечери пре пребијања и хапшења Марка Ђурића, кажем Николићу и Марку, нешто се збива знам ове људе… кажем им само да се не дешавају инциденти на Косову јер то може да поквари комуникацију у будућности… Марко иде на политички разговор о дијалогу Албанаца и Срба… Лагали су да је ушао на алтернативне прелазе. Када би рекао да је ушао преко Јужне Митровице а не са горње стране не бисте веровали. Они су ушли, малтретирали га… Рекао сам им до 19:30 вратите Ђурића на административни прелаз са Србијом који хоћете. Вратили су га у 19:20. Тада сам изгубио сваку врсту поверења“, испричао је Вучић.

Ако Америка уђе у преговоре, онда може и Русија

Он је упитао како би могло да се деси у разговоре уђу Американци уз ЕУ, а да би тако могла исто и Русија.

„Ми одлучујемо о томе и Албанци. А да ли ће Американци и Руси да се питају, наравно да хоће“, рекао је Вучић и додао да ће о томе разговарати и са руским председником Владимиром Путином када буде дошао у Србију.

О овоме ћу причати са Путином…

Он је објаснио да ће са Путином причати о дотоку гаса у нашу земљу, нарочито због напретка српске економије. Председник се осврнуо на то што поједини из Европе желе да Србија увози ТНГ, који је много скупљи, рекавши да се то неће десити и да нећемо увозити скупљи гас да би се неком „тамо допали“.

Са Путином ће бити речи и о пројектима на железници.

Он је додао да ће прва тема са руским председником бити Косово и додао да га није брига како на овај долазак гледају у окружењу.

„Звали смо и Трампа па није дошао. Макрон ће доћи… верујем да ће 2019. година бити година када ће Си Ђинпинг још једном доћи у Србију и то ће бити велика ствар“, рекао је председник.

Кинеског амбасадора лично ћу да испратим, пуно ће ми недостајати

Вучић је објаснио да је и лично погођен одласком кинеског амбасадора Ли Манчга, додавши да је он заслужио државно одликовање од Србије.

„Много је Кина учинила за нас, много нам је помогла. То ће бити емотивни сусрет, а гледаћу да га испратим и на аеродром. Надам се да ће се некако вратити у Србију и да ће нешто да ради“, рекао је Вучић.

Кад би сви они заједно да нека своја трвења и личне односе доведу на виши ниво, веруеј да би пројетки од гондеоле до метроа доведу до неког нивоа била велика ствар за београд. весић је вредна и енергичан, градоначелник је добар човек..

Наредна година ће бити тешка политички, али боља економски

Председник Србије Александар Вучић је пожелео срећну Нову годину грађанима Србије, рекавши да она неће бити политички лака за нас.

Моја жеља је да народ живи у миру. Наш је посао да то обезбедимо. И да људи живе боље, да радимио више… јер без више рада нећемо живети боље. Уверен сам у успех и напредак Србије

„Желим да пожелим грађанима срећну Нову годину. Она неће бити лака за нас у плитичком али биће у економском смислу. Уверен сам да ће видети резултате реформи у којма су сами учествовали“, рекао је Вучић

„Моја жеља је да народ живи у миру. Наш је посао да то обезбедимо. И да људи живе боље, да радимо више… јер без више рада нећемо живети боље. Уверен сам у успех и напредак Србије“, додао је председник и нагласио да нема времена да пожели за себе јер је његово „да ради“.

 

Извор: Курир.рс