loading...
Издвајамо Србија

ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ ВЕСТИ ИЗ БАЊЕ СЕЛТЕРС: Боримо се да Дарку сачувамо ногу, и даље је у критичном стању!

Дају све од себе

Дарко Лазић се у бањи опоравља од последица стравичне несреће, и свакодневно је подвргнут електростимулацији оштећених нерава десне ноге.

Специјалиста физикалне медицине и рехабилитације др Милош Полексић, који је Лазићев главни лекар, певача очекује дуг опоравак, а будући да је у бању стигао са високим степеном атрофизије мишића, медицински тим се бори да му сачува ногу.

“Дарко има оштећење нерве десне ноге и због тога свакодневно одлази на електростимулације. Оне помажу у обнови нерава, а будући да му је након рехабилитације повећан обим покрета у куку и да су прсти на ногама почели да се померају, можемо рећи да је приметан напредак. Он је у бању дошао са високим степеном атрофије мишића, а сада може да подигне и леву ногу увис, што пре није могао. Ипак, нико не може да прогнозира колико ће трајати његов опоравак”, прича лекар, и открива да Лазић наредних шест недеља не би требало да се ослања на ногу, која му је и даље у критичном стању.

“Након што је био на контроли на Институту Бањица, хирург који га је оперисао, захтевао је да се Дарко шест недеља не ослања на десну ногу како би она ојачала. Управо након што прође овај временски период, Лазић ће опет ићи на контролу како би се установили резултати рехабилитације. Ми се трудимо да мишићи његове десне ноге буду компактни, а он тренутно вежба да хода на штакама”, уверава доктор и констатује да би у даљој рехабилитацији било пожељно да Дарко додатно смрша.

“Медицина је напредовала и Дарко са уграђеним вештачким куком може и да трчи. Ако буде слушао наше савете, моћи ће да настави са наступима и активностима које је имао и пре несреће. Све зависи од тога како буде протицала рехабилитација, али будући да је млад, надамо се да ће све бити у најбољем реду. Било би идеално да додатно регулише телесну масу јер би то допринело опоравку”, уверава доктор и констатује да ће замолити Дарка да не пева на прослави бање Селтерс, као што је планирао.

“Прослава која је планирана биће само за запослене. Рећи ћу Дарку да нема потребе да се додатно напреже да би нам певао. Ипак, на њему је да одлучи”, закључује доктор.

“Лекари кажу да је све у реду, а главни доктор да одлично напредујем! Задовољан сам јако. Бићу добро, само је потребно стрпљење. Нема успеха и напретка ако се не потрудите”, рекао је Лазић.

 

 

Извор: Српски Телеграф/Р.Ј.