Издвајамо Свет

ЗАПАД УЖАСНУТ: Руски Су-57 добија суперсоничну НУКЛЕАРНУ РАКЕТУ “Кинжал”

Фото: Јутјуб

У анализи о изласку Сједињених Америчких Држава из ИНФ дошло се до закључка да САД заправо немају ништа чиме би се америчке снаге могле супротстави Русији, али зато могу угрозити Европу.

Део ове анализе је потврђен сапштењем да ће руско Министарство обране своје борбене авионе Су-57 опремити суперсоничним ракетама, против којих су амерички обрамбени системи бескорисни. Саопштење је проузроковало ужас у ходницима Пентагона и НАТО пакта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ситуација је за САД и НАТО врло непријатна. Упркос великим војним трошковима НАТО пакта, који ће ускоро достићи прорачун од 1000 милијарди долара годишње, од чега само америчких 750 милијарди, западне војске не успевају да се технолошки такмиче с Русима. Ово је такође потврђено недавном изјавом да се у Пентагону у Вашингтону и седишту НАТО пакта у Бриселу осећа ужас.

Овакве изјаве су дошле након саопштења да ће напредни вишенаменски борбени авион Су-57 први руски ,,стеалтх” авион пете генерације, бити опремљен с новим суперсоничним ракетама. Опрема овим оружјем предвиђена је у руском ,,Програму државног наоружања 2018. -2027.”.

Наиме, према ономе што је потврђено за јавност, Су-57 ће добити мање ракете, врло сличне крстарећим суперсоничним ракетама ваздух-море, класе ,,Кинжал”. Ова врста ракета може носити нуклеарне и конвенционалне бојеве главе и лети до десет пута брже од брзине звука на удаљености до 2000 километара.

Против ракета такве брзине,системи противваздушне одбране НАТО пакта су беспомоћни, што значи да су на бојном пољу бескорисни.

Проблем је што ово може бити још један од разлога за неоконзервативне јастребове у Вашингтону да започну рат против Русије, пре него што те нове ракете буду у пуној примени у руском ваздухопловству.

Међутим, тачне податке о броју ракета које су већ у употреби нико нема. Постоји само један снимак у коме се приказује тестирање постојеће суперсоничне ракете “Кинжал”, али не и њене верзије за ,,стеалтх” авион пете генерације Су-57.

 

Извор: logicno.com