Србија

Зорана одбрусила свима који вређају новинарку Студија Б: Ове њене речи запамтиће цела Србија!

Скандалозно!

Потпредседница Владе и председница Kооридинационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, данас је најоштрије осудила медијски линч на друштвеним мрежама и изношење детаља из приватног живота новинарке „Студија Б“ Барбаре Животић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Право сваког медија па и “Студија Б“ је да има своју уређивачку политику, као што је право сваког грађанина да му се допада или не допада како новинарка Барбара Животић ради свој посао. Али нико нема право да због тога да над овом девојком спроведе прави медијски линч изношење њених приватних фотографија у јавност и прављење најпризменијих алузија на рачун њене личности. То није критика, то је, понављам, позив на линч једне жене и то је недопустиво“, истиче Михајловићева.

Она је у саопштењу навела да свако може да полемише о томе да ли је неки медијски прилог добар или не, али да не можемо због тога да новинарку дискредитујемо као жену и вређамо је на најпримитивнији начин.

„То није Србија за коју се боримо. Ако желимо да негујемо културу ненасиља и демократске вредности, онда не смемо да дозволимо да се било ко овако медијски линчује“, навела је Михајловићева.

 

Извор: Tanjug