Издвајамо Свет

АКО СИ ПРИЈАТЕЉ СРБИЈЕ ОВО МОРАШ ДА УРАДИШ! Срби у САД покренули петицију којом од Трампа траже да ЗАУСТАВИ ПРОГОН НАШЕГ НАРОДА СА КИМ!

Фото: Јутјуб

Заједница Срба у Америци организовала је петицију којом од председника Доналда Трампа тражи да заустави прогон Срба на Косову и Метохији! Тренутно им је циљ да скупе 25.000 потписа, а подршка и потписи расту из секунде у секунду!

Они су објавили и своје молбе упућене Трампу, а ево шта су написали у свом обраћању:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ПЕТИЦИЈУ МОЖЕТЕ ПОТПИСАТИ ОВДЕ.

„Ми, чланови српске заједнице у Америци и њихови пријатељи, обраћамо се председнику Трампу и Конгресу како би престали са подржавањем албанске владе, коју предводи Хашим Тачи, и стварање војске под њиховом контролом у спрској покрајини Косово и Метохија.

Режим Хашија Тачија натерао је две трећине српског становништва да напусте своје домове на Косову и Метохији. Чак 40.000 Срва из Приштине је прогнано током албанског погрома. Стотине њих је убијено. Аутобуси који превозе Србе су каменовани, а ожалошћени нападнути на гробљима.

Недавно је албанска полиција наоружана до зуба упала у продавнице, запленина све српске производе а потом их спалила на ломачи. Србији је наметнута такса од 100 одсто, док је за Албанију спуштена на нулу. Све ово има за циљ спровођење идеје режима Хашима Тачија да искорени спрско становништво, као и друге мањине укључујући Јевреје и Роме.

Албански лидери у Приштини отворено причају о оданости суседној Албанији и ефектно уклањању границу између Србије и Албаније. Њихови лидери изразили су намеру да створе етнички чисту Албанију.

Више од 150 српских православних цркава, манастира, културних и верских објеката је вандализовано, запаљено и уништено. Недавно је Трамп потписао „Закон о помоћи у случају геноцида у Ираку и Сирији“, којим се одобрава помоћ хришћанима прогоњеним у овим земљама. Српски хришћани би требало да имају право на исту заштиту.

Молимо председника Трампа да предузме следеће кораке:

– Одмах повући подршку за нелегалну војску Хашима Тачија која је подигнута у супротности са Резолуцијом 1244

– Донети резолуција којом се осуђује прогон српских хришћана, Јевреја, Рома и других мањина

– Понудити помоћ и олакшати прогоњеним мањинама у региону

– Одржати седнице Сената о утицају и трошковима дестабилизације спољне политике САД у Србији и на Косову

– Позвати председника Трампа да уклони све дипломате САД на Косову“

Циљ петиције за сада је прикупљање 25.000 потписа, а ваш допринос овој акцији можете дати тако што ћете кликнути на линк испод:

ПЕТИЦИЈУ МОЖЕТЕ ПОТПИСАТИ ОВДЕ.

 

Извор: Курир.рс