Србија

АЛБАНЦИ ОПЕТ ПРОВОЦИРАЈУ! Злочинац Тачи ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ! „Хапшење Марка Ђурића на Косову – акција ГОДИНЕ!“

Фото: Јутјуб

Приштинска „Kоха“ је хапшење Марка Ðурића, шефа Kанцеларије за Kосово и Метохију, у марту 2018, прогласила за – „акцију године“.

Тај приштински лист на албанском језику оцењује да је северни део Kосова „остао тачка жаришта“, а за посете српских званичника том делу покрајине каже да су биле „стални повод напетости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У тексту се наводи да је Ðурић, како се тврди, „упркос забрани“, у марту учествовао на једној манифестацији на северу Kосова како би говорио о ситуацији у којој се Срби налазе, када је био ухапшен, преноси сајт Kос сев.

– Док је читав догађај био пропраћен преносом уживо, бројне наоружане снаге косовске полиције ушле су у објекат, у којем је било окупљено много људи, да би ухапсиле Ðурића – пише „Kоха“.

Ðурић је, додаје лист, описујући свој избор „акције године“, био применом силе убачен у полицијско возило и превезен до Приштине.

– Ту је, наводно, по наређењу председника Тачија, Ðурић изведен из аутомобила који га је довезао на неколико метара од полицијске станице и практично је вучен у присуству десетина грађана који су довикивали и снимали. Ðурић је ослобођен у року од неколико сати, али је тај чин још више отежао односе између Kосова и Србије – пише „Kоха“.

 

Извор: Tanjug