Свет Србија

АМЕРИКА ПОДРЖАВА ПРОМЕНЕ ГРАНИЦА, ДОГОВОР НА ПРОЛЕЋЕ: ШОКАНТНЕ информације из БЕЛЕ КУЋЕ о ДИЈАЛОГУ у БРИСЕЛУ!

Pixabay.com

Америчка администрација није прецизирала дедлајн за постизање договора, али сматрају да би до њега требало да дође у току ове године

Сједињене америчке државе не подржавају одређено решење косовског проблема, па ни оно о размени територија, пишу албански медији позивајући се на неименовани извор из Беле куће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Исти извор је рекао листу Kоха Диторе да Вашингтон подржава прилику да обе стране дођу до договора који ће се завршити међусобним признањем, па чак и ако тај догоовр подразумева корекције граница и размену територија. То би била основа, која би укључивала и друге договоре који би садржали техничка питања.

Што се тиче термина за договор, америчка администрација није прецизирала дедлајн за постизање договора, али сматрају да би до њега требало да дође у току ове године, пишу албански медији. Да ли ће до њега доћи, као што је најављивано, на пролеће, или ће се протегнути до септембра или децембра, Вашингтону није битно, али сматра да је 2019. година историјска за Београд и Приштину, и да треба да искористе прилику и да нађу трајно решење проблеме.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Espreso.rs/Koha.net