Србија

БЕЗ РУСИЈЕ НЕЋЕ БИТИ РЕШЕЊА ЗА КОСОВО! Вучић има договор са Путином! Британци нам спремају ОСВЕТУ?!

Председник Александар Вучић рекао је данас да је потпуно јасно да без Русије, и због њене снаге у Савету безбедности УН, неће бити решења косовског питања и истакао да ће се пре постизања било каквог договора посаветовати са руским председником Владимиром Путином

Вучић је то рекао на заједничкој конференцији за новинаре са Путином, упитан да ли се разматрало посредовање Русије у постизању решења за косовско питање и у ком формату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски председник је рекао и да не може да буде оптимистичан, да сматра да постизање решења није близу и да није реално да га буде у неком скоријем року.
Истакао је и да ће се пре постизања било ког решења посаветовати са Путином.

– Ми све време причамо о решењу, сви воле да причају о решењу и воле добре вести, али ја сам реалистичан човек и не могу да будем оптимистичан и говорим о решењу. У овом тренутку га не видим. Надамо се, али не мислим да је близу и да је реално да буде у неком скоријем року – истакао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да се Србија дичи и поноси чињеницом да је независна и слободна држава.

Вучић је, на заједничкој конференцији за штампу са председником Руске Федерације Владимиром Путином, на питање да ли очекује, због великог интересовања британских и других медија, да ће порасти притисак на Београд да поквари односе са Русијом, казао да нема никакав проблем с тим ко ће шта да говори у свету.

– Не желим да говорим о другим земљама, али Србија се дичи и поноси чињеницом да је независна и слободна држава. Не само у очувању свог територијалних интегритета, већ и доношењу одлука – рекао је он.

Србија, како је подвукао доноси одлуке на основу воље својих грађана, а не воље влада других држава.

– Поштујемо Британце, али ни они, ни било који други неће одређивати какве одлуке ћемо доносити. Шта пишу новине мене је баш брига. Срибја има стратешки правац, озбиљну политику коју не мења и коју ће тешко неко променити – нагласио је Вучић.

– Избори су овде на неко време па свако има право да победи и окрене политику у другом смеру. Док сам ја председник Србија ће водити политку коју смо зацртали, биће слободна земља која ће водити политику у корист својих грађана – закључио је он.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се ради на изградњи гасног Турског тока кроз Србију и да Србија хоће за своје грађане најбољи и најефтинији гас, а то је руски гас.

Упитан да ли је разматран наставак Турског тока и шта може ометати реализацију пројекта с обзиром на притисак на Србију од стране ЕУ, Вучић је рекао да Србија очекује много од Турског тока и да је много тога урађено до сада, многе процедуре су завршене.

– Не знам какви су притисци на неке друге кроз чије територије гасовод Турски ток треба да прође, са Србијом Русија није имала ту врсту проблема. Ми смо на такву врсту притисака отпорни, наш народ мора да добије гас, наша предузећа морају да добију гас – рекао је председник Србије.

Он је подсетио да је Србија до сада гас добијала преко Украјине и Мађарске, али да је план да убудуће од Турског тока добијамо гас, преко Бугарске, те да се због тога градимо тај гасовод.

– За Србију је то од изузетног значаја. Знам да су Немци све што је било до њих већ изградили по питању Северног тока. Већ је око 500 километара изграђено под водом. И ми као и други имамо право да добијемо гас – рекао је Вуцић.

Kако каже наслушао се прича „по целом свету“ одакле ће све гас у србију да стигне, али да није видео други гас осим руског.

– Нудили су други течни гас, али дупло скупље. Ми да плаћасмо двоструко више цене немамо и неможемо, иако економски стојимо боље. Хоћемо да набављамо најбољи и најефтинији гас за наш народ и наши земљу, а то је руски гас – закључио је он.

Извор: Tanjug