Србија

Бисерко нахвалила Приштину, а прозива Београд! Добила одговор: ,,Обогатила си се на костима убијених Срба“

Председница Хелсиншког одбора за људска права, Соња Бисерко у интервјуу за Нови магазин изјавила је да је „косовско друштво динамичније него наше“ и да се „Срби на Kосову и Метохији више жале на Београд него на Албанце“

Председник скупштинског одбора за KиМ Милован Дрецун каже да је ово наставак вишедеценијске, систематске кампање коју Бисеркова води, а директно је уперена против интереса Србије и српског народа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Соња Бисерко увек подржава све оно што може да нанесе штету интересима Србије и српског народа. Потпуно је необјективна, једнострана, пристрасна и мислим да апсолутно не заслужује да се о њој уопште говори у јавности. То што она изговара будалаштине је неозбиљно, неодговорно и реметилачки – рекао је Дрецун.

Симо Спасић, председник Удружења породица киднапованих и убијених на KиМ , каже да је Бисерко албански лобиста.

– Нажалост, она наставља да загорчава живот породицама косметских жртава. Она је годинама уназад штитила албанске терористе и злочинце. Чак је за време ДОС лобирала да се из српских затвора ослободи 2.108 албанских терориста и злочинаца. Бисеркова се обогатила на костима убијених Срба, а никада није тражила да словеначки, хрватски, муслимански и албански злочинци буду осуђени због злочина над Србима.

Он додаје да „Бисерко подржава оне који треба да одговарају за злочине над Србима 1998. и 1999. године, као и за убиство деце у Гораждевцу 2003. године, погром над Србима у марту 2004. године и многе друге злочине“.

 

Извор: Srbija Danas/ Srpski telegraf