Србија

„ЦЕЛА ЗЕМЉА ЋЕ ПРИЧАТИ КАДА БУДЕМ ОВО УРАДИО!“ Најављивао ВЕЛИКУ ПОГИБИЈУ? Спречена ТРАГЕДИЈА у СРБИЈИ ЗА НОВУ ГОДИНУ!

Фото: Јутјуб

С. А. који је, наводно, запалио стан у Улици 12. српске бригаде у Новом Пазару, а пожаром угрозио све станаре, најављивао је свој пакле план на Фејсбуку. Аговић је неколико дана раније поручио да ће „направити најбољи ватромет за Нову годину“ и да ће цела земља причати о том ватромету.

Пожар је избио у уторак око 22.30. Kако „Српски телеграф“ сазнаје, овај Новопазарац је, наводно, полио стан бензином и притом активирао и експлозивну направу, изазвавши ватрену стихију која је, осим његовог дома, претила да прогута целу зграду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пожар, пуком срећом, није однео ниједну жртву иако их је могло бити. Биланс станара који су потражили помоћ у Хитној служби је 35, а међу њима и једна беба. Већина је прошла са мучнином проузрокованом гушењем угљен-моноксидом. Сам С. А. је тренутно стабилно, али је због тешких опекотина транспортован ради даљег лечења у Београд.

Да је С. А. наводно планирао да запали стан, говоре и његови познаници који наводе да је то најављивао и на Фејсбук страници, али га нико није схватао озбиљно.

– Он је добар човек, али није психички најбоље. Знам да је полудео недавно због неке судске одлуке. Писао је чак и председнику Србије указујући на неправду коју је његова породица доживела и онда је једноставно пукао – причају његови пријатељи који су желели да остану аноннимни.

С. А. се надлежнима жалио да је његовом оцу нанета велика неправда. Он је, како медији сазнају, повређен у саобраћајној несрећи и ампутирана му је нога, а суд је кривца ослободио. С. А. је од тада, како кажу његови пријатељи, потпуно изгубио контролу.

– Kобне вечери С. А. је ваљда хтео себе да запали, али је све брзо букнуло. Ватрогасци су, срећом, брзо стигли и уз помоћ комшија из улице евакуисали станре и локализовали пожар. У томе су им помагали и грађани. Била је то права драма – испричао је један од очевидаца.

Ватрогасци и лекари спасли бебу

Ватрогасци су из запаљене зграде спасли бебу којој је наводно у једном тренутку срце стали, али су лекари успели да је врате у живот.

– Да је беба умрла, не би ни он остао жив – рекле се укомшије након што су евакуисане из својих станова.

 

Извор: Srbija Danas/Srpski telegraf