Издвајамо Србија

ДАРКО ЛАЗИЋ ПОБЕГАО ИЗ БОЛНИЦЕ, ДОКТОР ЗАБРИНУТ: Ово су последице које певач може имати и врло је озбиљно!

Фото: Јутјуб

Певач лудује а на здравље не мисли

Доктор Милош Полексић запретио је Дарку Лазићу да ће се повући из његовог лечења, буде ли још једном урадио нешто против свог здравља. Начелника болнице у Селтерс бањи, шокирало је то што је певач буквално побегао како би Нову годину дочекао у кафани, а божићне празнике код куће, и тиме угрозио све резултате које је лекарски тим тешком муком постигао у протеклом периоду рехабилитације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Бања није затворена установа у којој се неко принудно држи по собама. Сви наши пацијенти имају слободу кретања, али по одобрењу одељенског лекара и то пошто се заврше преписане терапије и јаве се дежурном медицинском особљу које ће то убележити. Саветовао сам му да не иде нигде ван установе из неколико разлога. Прво он још увек не може да се ослања на десну ногу, а напољу је клизаво, па постоји могућност да падне и повреди се. Није ни пожељно да у наредном периоду борави на местима која су затворена, загушљива, задимљена, пуна бацила, јер лако може да се разболи, а нема слезину, што значи да му је слабији имуни систем. Али ако је већ отишао у провод, није то морао јавно да показује. Попричали смо и он ми је рекао да је тај излазак био лек и растерећење за његову душу и мотив за бољу рехабилитацију, тако да сам га некако и разумео, људски је“, прича доктор и наставља:

„Мислио сам да не треба да прекида терапије након истека решења, већ да настави о свом трошку, али он је имао жељу да дочека Божић код куће са целом породицом. Уз то, он треба у Београду да обави додатна испитивања везана за функцију бубрега, па су му моји претпостављени дали отпуст. Да ли ће се вратити у нашу установу, зависи само од њега и његове породице, а ми бисмо то волели пошто смо се уиграли. Узимајући у обзир све околности, ми смо, као установа, веома задовољни исходом Даркове рехабилитације, и сарадњом с њим и његовом породицом. Наш тим је постигао огроман успех када је за само 36 дана, лежећег и непокретног пацијента обучио и оспособио за самосталан ход, с две потпазушне штаке, залечио све његове ране и вратио му осмех на лице“, каже доктор Милош.

 

 

Извор: Свет/Р. Ј.