Издвајамо Србија

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА СРБИЈУ: Ево какво нас време очекује…

Фото: Pixabay.com

У Србији ће данас ујутру бити умерен, понегде и јак мраз, магла или ниска облачност.

У Банату и у централним пределима биће и јак мраз, са температурама од -12 до -5 степени, упозорио је РХМЗ.

Наоблачење које ће пре подне захватити северне, после подне прошириће се и на остале пределе, само ће током преподнева у централној и јужној Србији бити умерено облачно са сунчаним периодима.

Провејавање слабог снега очекује се на северу земље. Ветар слаб до умерен југозападни, увече у скретању на западни. Јутарња температура од -12 до -5 Ц, највиша дневна од -3 на југу до 3 степена на северу.

У Београду ће ујутру бити умерен, на сирем подручју града и јак мраз, од -10 до -5 степени. Током дана умерено и потпуно облачно и мало топлије. Ветар слаб до умерен југозападни, увече у скретању на западни. Највиша температура биће око 2 степена.

Дугорочна прогноза
Према изгледима времена за наредних седам дана, до 19. јанаура, очекује се да ће од недеље бити топлије.

Током ноћи ка понедељку и у понедељак облачно, на северу са кишом, у централним пределима са мешовитим падавинама (киша и снег), док ће на југу и у брдско-планинским пределима падати снег.

У уторак ће бити променљиво облачно, на северу суво са сунчаним периодима, у осталим пределима местимично са слабим снегом.

У среду и четвртак суво са дужим сунчаним периодима и топлије. У петак се очекује ново наоблачење са кишом, која ће у суботу прећи у снег.

 

Фото; Pixabay.com

Извор: Тањуг