Издвајамо Србија

„ДИЖЕМ ОВУ ЧАШУ“: Занемећете кад видите шта је Путин поручио Вучићу у здравици!

Путин је Вучићу захвалио на топлом пријему и позиву и поновио да Србију и Русију везују пријатељство, дубинске историјске и вишевековне духовне везе.

– Дижем ову часу… – тако су, ван камера и званичног протокола, председници Русије и Србије, јуче, на свечаном ручку у Београду, који је у част свог високог госта приредио Александар Вучић, разменили здравице и поруке које се не чују свакодневно.

Како Телеграф сазнаје, Путин је Вучићу захвалио на топлом пријему и позиву и поновио да Србију и Русију везују пријатељство, дубинске историјске и вишевековне духовне везе.

– Казао је да Русија и Србија нису пријатељски него братски народи. Рекао је да је задовољан сарадњом Србије и Русије и да ће се та сарадња наставити. Посебно је похвалио Александра Вучића и његов допринос доброј сарадњи две земље. На крају се јос једном захвалио Вучићу на топлом дочеку и пожелео њему и породици пуно здравља и среће у животу – изјавио је наш извор који је био присутан.

Путин се потом лично обратио шефу српске државе:

– Поштовани господине председниче, током задњих година, ви не само да показујете карактер у спољној политици, него и унутрашњим стварима, пре свега у економији. Ако се не варам током задње две године српски буџет има суфицит, а то је један велики показатељ – рекао је Путин.

Путин је Вучићу и српском народу пожелео пуно успеха и просперитет.

– Дижем чашу за вас, за ваше здравље и за развој руско-српских односа – рекао је Путин.

Српски председник је изразио велико задовољство због посете Путина, а онда му је у здравици захвалио на свему што је учинио за Србију.

– Рекао сам вам да оно што сте урадили 2015. године никада нећемо заборавити. Мислим да љубав и поштовање српског народа осећате и данас, а видећете га и вечерас. Полиција ми је већ саопштила да је више од 125.000 људи на улицама што се није догодило у последњих 30 година. Ви сте то заслужили својим преданим радом и поштовањем које сте увек указивали нашој малој Србији – рекао је Вучић.

Он је поручио Путину да захвалност, али и пријатељство и братство које Срби осећају према руском народу никада неће престати.

„И то пријатељство је данас снажније него икада захваљујући вама господине председниче. И велика је разлика између вас и многих који су вама претходили. Зато и љубав и поштовање српског народа према Русији данас је још веће него што је било пре 20 и пре 30 година“, навео је председник.

Пожелео је Путину лично и руском народу све најбоље.

– Желимо Вам много здравља, много успеха и радости. Србија ће остати слободна и независна земља и остаће традиционални пријатељ и савезник Русије. Хвала вам још једанпут и живело српско-руско пријатељство – поручио је председник Србије.

 

Извор: Телеграф/Ало.рс/Н.М.