Издвајамо Србија

ЂИЛАС ДО ГРЛА У КОРУПЦИЈИ: Политичар ускоро пред судом због отимачине, почела истрага

Градски првобранилац Љиљана Благојевић изјавила је да је Градско правобранилаштво почело да ради на прикупљању података ради евентуалног покретања поступка пред надлежним органима против лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа како би се установило да ли је незаконито присвојио јавну имовину

Курир наводи да је Ђилас узурпирао 6,5 ари јавне својине, односно да је 650 квадратних метара земљишта око своје виле на Сењаку, које је у јавној својини, самоиницијативно озидао оградом и присвојио, а да је Градско правобранилаштво почело са анализирањем материјала о спорној парцели.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Градско правобранилаштво прикупља неопходне информације ради евентуалног покретања поступка пред надлежним органима, а како би заштитило имовинско-правне интересе Града Београда. У том смислу очекујемо и поступање Секретаријата за имовинско-правне послове – достављање свих релевантних информација које се тичу имовине Града – рекла је Благојевић.

Јелисавета Василић из Савета за борбу против корупције каже да сваки грађанин Србије, уколико је прекршио закон, мора да одговара.

– Ђилас, или ко год други да је у питању, ако је урадио нешто бесправно, мора да одговара као и било ко други. То је прича (узурпација јавне својине), то треба да се докаже – рекла је Василић.

Курир је раније писао да је Ђилас око виле од 260 квадрата на Сењаку узурпирао јавну својину, земљиште од 6,5 ари, и од тога направио двориште, које је опасано бетонском оградом, за коју нема потребну дозволу, и тујама.

Земљиште је у власништву општине Савски венац, државе и неколико физичких лица (Закон о реституцији), а стан на тој локацији у приземљу од 104 квадрата 1998. је од С. П. купила бивша Ђиласова супруга Милица Делевић Ђилас.

Поменути стан, изнад кога је био још један спрат, био је сам на плацу, а брачни пар Ђилас је одмах почео да изводи радове на објекту, и то бесправно, због чега им је инспекција тада наложила обустављање радова.

И поред тога, 2002. године Делевић Ђилас је подигла објекат спратности – приземље (104 квм) и поткровље (95 квадрата).

 

 

Извор: Тањуг