Спорт

ЂОКОВИЋ ОДГОВОРИО НА ПОБУНУ ФЕДЕРЕРА И НАДАЛА: Имају мој број телефона! ОВОМ поруком је српски ас УЋУТКАО Роџера и Рафу!

Овогодишњи Аустралијан опен више узбуђења доноси ван терена него на самом терену где фаворити у великој мери оправдавају ту улогу.

За то се побринуо Рафаел Надал који је јавно, после победе над Џејмсом Даквортом, жестоко прозвао Новака Ђоковића као председника Савета играча.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Надалу је засметало то што се Савет играча наводно заложио за смену првог човека АТП Kриса Kермодеа.

„Нисам више у Савету играча. Они који су у Савету нека дођу код мене и питају ме за мишљење. Kермод треба да остане на челу АТП-ја, а честе промене за које се Ђоковић залаже штете тенису“, рекао је Надал том приликом.

На његову страну је стао и Роџер Федерер, који је поручио да би био ред да Савет консултује Надала, освајача 17 Гренд слем титула.

Новак Ђоковић је у току дана одговорио двојици највећих ривала на терену.

Српски ас је напоменуо да никаква одлука није донета и да ће Савет консултовати Федерера и Надала око свих промена.

„Најпре да рашчистимо нешто: никаква одлука није донесена. Још увек нисмо одлучили и још увек имамо времена. Представници Савета ће причати с Роџером и с Рафом и с било ким заинтересованим. Желим да се зна још нешто. Рафа је одувек био укључен, у то нема сумње. Било као део политичке структуре, Савета или не. Увек је покушавао да унапреди игру и поштујем то, јер не желе многи играчи да буду укључени у то.“

Ђоковић се затим осврнуо и на речи Роџера Федерера да ће морати да разговара са Новаком због избора председника АТП-ја.

„Причаћемо. Kао што сам рекао, нисмо имали прилике то да учинимо до сада, али видећемо се овде у Мелбурну. Ако не овде, онда после тога. Има мој број, имам ја његов. Наравно, уживо је другачије. Причао сам с Федерером и Рафом више пута о овоме. Они нису у Савету играча, али су екстремно важни, кључни играчи за одлуке овакве важности.“

 

Извор: Kurir sport