Издвајамо Регион

ДОДИК: УЗВРАТИЋЕМО ХРВАТИМА! Загреб ће тек сад полудети, а САРАЈЕВО И ЗАПАД МУ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ!

Фото: Јутјуб

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је поводом, како је рекао, оркестрираних напада на хрватске представнике који су 9. јануара били у Бањалуци, да су њему сви гости драги

Што се амбасадора Хрватске у БиХ Ивана дел Векиа тиче, Додик је рекао да он није био ни на једном од пријема који су одржани тога дана поводом Дана Републике Српске.

– Нама су драги сви гости који дођу и захвалан сам људима који су ту били. Колико знам, амбасадор није био ни на пријему одликовања код председнице, није био ни на дефилеу, ни на академији, а негде раније смо се договорили да се видимо тога дана у Бањалуци – рекао је Додик.

Он је додао да се тек негде на крају пријема сусрео са Дел Векиом.

– Како то неко тумачи, то је њихова ствар. У сваком случају, веома сам задовољан и захвалан сам господину Човићу што је био са људима из хрватског народа и мислим да то заслужује нашу пажњу – поручио је Додик, пренела је сарајевска Н1 ТВ.

Додик је рекао да ће званичници из Републике Српске „узвратити Хрватима на њихов позив када буду обележавали важне народне празнике“.

– Ми ћемо тада бити са њима, без обзира на то што имамо много нерашчишћених историјских питања. У том погледу не видим ниједан проблем – казао је Додик.

Председавајући Председништва БиХ је приметио да је у свему томе видео оркестрирани напад на оне који су били на свечаности.

– Још једном сам захвалан господину Човићу. Мислим да је то део његовог опредељења, да гради дијалог са народима у БиХ – казао је Додик.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
Loading...