Издвајамо Регион

ДОДИК: УЗВРАТИЋЕМО ХРВАТИМА! Загреб ће тек сад полудети, а САРАЈЕВО И ЗАПАД МУ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ!

Фото: Јутјуб

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је поводом, како је рекао, оркестрираних напада на хрватске представнике који су 9. јануара били у Бањалуци, да су њему сви гости драги

Што се амбасадора Хрватске у БиХ Ивана дел Векиа тиче, Додик је рекао да он није био ни на једном од пријема који су одржани тога дана поводом Дана Републике Српске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нама су драги сви гости који дођу и захвалан сам људима који су ту били. Колико знам, амбасадор није био ни на пријему одликовања код председнице, није био ни на дефилеу, ни на академији, а негде раније смо се договорили да се видимо тога дана у Бањалуци – рекао је Додик.

Он је додао да се тек негде на крају пријема сусрео са Дел Векиом.

– Како то неко тумачи, то је њихова ствар. У сваком случају, веома сам задовољан и захвалан сам господину Човићу што је био са људима из хрватског народа и мислим да то заслужује нашу пажњу – поручио је Додик, пренела је сарајевска Н1 ТВ.

Додик је рекао да ће званичници из Републике Српске „узвратити Хрватима на њихов позив када буду обележавали важне народне празнике“.

– Ми ћемо тада бити са њима, без обзира на то што имамо много нерашчишћених историјских питања. У том погледу не видим ниједан проблем – казао је Додик.

Председавајући Председништва БиХ је приметио да је у свему томе видео оркестрирани напад на оне који су били на свечаности.

– Још једном сам захвалан господину Човићу. Мислим да је то део његовог опредељења, да гради дијалог са народима у БиХ – казао је Додик.

 

Извор: rs.sputniknews.com