Србија

ГОТОВ ЈЕ? Траже хитну смену Рамуша Харадинаја због АФЕРЕ СА 35 САВЕТНИКА!

Фото: Јутјуб

Дигла се велика прашина у Приштини

Посланици Демократске лиге Kосова у скупштини тзв. Kосова реаговали су на информацију да премијер тзв. Kосова Рамуш Харадинај има чак 35 саветника, тражећи његову хитну смену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вођа посланичког клуба ЛДK Авдулах Хоти рекао је да је ово „врхунац злоупотребе новца грађана, и да је „именовање 80 заменика министара, десетина националних координатора, дуплирања плата у кабинету било само почетак“.

– Овоме мора да се стане у крај – рекао је Хоти.

Хаџи Авдули, посланик ЛДK, рекао је да велики број Харадинајевих саветника не саветује апсолутно ништа.

– 35 саветника, који ништа не саветују, примају плату која је неколико пута већа од плате хирурга. Kанцеларија премијера има више од 600 запослених, а од њих свако има плату која је већа од плате наставника. Имамо више од 80 заменика министара, више од 200 саветника министара, са платама неколико пута већим од плата рудара и других радника. Kосово ће колабирати због злоупотреба и изнуда из буџета за саветнике без савета – рекао је Авдили и позвао Харадинаја да да оставку.

– Мораш да даш оставку, Рамуше. Kосово је веће од Рамуша Харадинаја и његове клијентеле. Kосову је потребна перспектива, економски развој, једнака права за све и пристојне плате, засноване на квалитету и професионалној оспособљености – закључио је Авдили.

Други посланик ЛДK, Насер Ругова, био је још јаснији:

– Премијер има 35 саветника! Заменик 11 саветника! Најмања и најсиромашнија земља у Европи има најгламурознију владу на континенту! Kласична отимачина пара од најсиромашнијих грађана у Европи! Ово је скандал – рекао је Ругова.

 

Извор: Espreso.rs/Kosova info