Србија

ГРАБЕ СРПСКЕ ПРОИЗВОДЕ: Извоз у Русију износи ПРЕКО 950 МИЛИОНА!

Увоз из Русије, с друге стране, бележи раст од 30 одсто и до почетка децембра прошле године вредео је 1,84 милијарди долара

Руска Федерација је наш четврти спољнотрговински партнер, а према последњим доступним подацима, за 11 месеци прошле године извоз у Русију је износио 954,6 милиона долара што је за четири процента више него у истом периоду 2017. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Увоз из Русије, с друге стране, бележи раст од 30 одсто и до почетка децембра прошле године вредео је 1,84 милијарди долара.

Занимљиво је да поред јабука које традиционално извозимо у ту земљу и које заузимају прво место на листи извозних производа Србије, Руси на другом месту из наше земље највише купују синтетичке хулахоп чарапе.

Kада је реч о осталим производима које пласирамо на тржиште Руске федерације, на списку су хартија и картон, лекови, спољне пнеуматске гуме, пумпе, сир, јагоде и многи други производи.

У Србију из Русије стиже нафта и уља од битуменозних минерала, гас, жица од рафинисаног бакра, сирови алуминијум, камени угаљ кокс, цигарете.

На основу података Министарства финансија Републике Србије – Управа царине, са Руском Федерацијом послује 1.647 привредних субјеката у Србији.

Према подацима Агенције за привредне регистре на територији Србије регистровано је 851 активних привредних субјеката чији су већински власници држављани Русије, односно правна лица регистрована у Руској Федерацији.

 

Извор: Tanjug