Регион

Гримаса говори више од хиљаду речи: Пленковићу су поменули заједнички живот Срба и Хрвата, ево како је реаговао

Чини се да хватски премијер Андреј Пленковић не може да сакрије колико му је идеја заједничког живота Срба и Хрвата страна. Можда он тако и не мисли али, ако је судити по његовој гримаси коју је данас направио управо на те речи, сва је прилика да се ипак са тим баш не може сложити.

Наиме, Српско народно веће (СНВ) данас је у Загребу обележило Бадњи дан и Божић традиционалним пријемом коме су писуствовали и он, али и бројни министри, загребачки градоначелник Милан Бандић и друге истакнуте личности из политичког и друштвеног живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је била прилика и да се СНВ захвали свима онима који раде на унапређену односа између Срба и Хрвата, па је тако признање ове године припало градоначелнику Самобора Kреши Бељаку.

Међутим, осим њега, „звезда дана“ чини се био је хрватски премијер Пленковић, који је у неверици посматрао оно што Бељак говори.

– Дубоко верујем у братство и јединство српског и хрватског народа – рекао је Бељак пошто му је уручена награда, али је Пленковићев поглед „украо сву славу“.

Наиме, без аплауза и без речи, хрватски премијер је пропратио шта је овогодишњи лауреат изговорио. Једина ствар коју је урадио – подигао је обрве, вероватно несвесно, и са тако „згранутом“ гимансом остао неколико секунди.

Са друге стране, присутни су аплаудирали Бељаку, док је Пленковић и даље стајао, очито у неверици шта слуша.

 

Извор: blic.rs, Republika