Србија

ХАОС НА КОСОВУ ЗБОГ НАЈАВЉЕНОГ УКИДАЊА ТАКСИ: Шиптари насрнули на Тачија, моли бога да извуче живу главу!

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб)

Тачи је обећао да ће променити курс када је реч о тарифама које је Приштина увела на сву српску робу.

Тзв. косовски министар трговине и индустрије, Ендрит Шаља, изјавио је да председник привремених приштинских институција Хашим Тачи не може да даје обећања о укидању увећаних такси на производе из Србије, јер је то, како каже, владина одлука.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шаља тврди да увећане таксе неће бити укинуте све док се не отклоне разлози због којих је та мера уведена.

– Постоје разлози због којих смо се ми, као влада, одлучили да донесемо такву одлуку Управо због тих разлога сам и предложио њено доношење, тако да таксе неће бити укинуте све док не буду отклоњени разлози за њихово увођење – рекао је Шаља, пренла је приштинска ГазетаЕxпрес.

Шаља каже да, ако Тачи има такав захтев, треба да га поднесе влади, а влада ће га размотрити и одлучити. Такав захтев, додао је, влада до сада није примила.

Оцењујући да „председник не зна шта ради“, Шаља каже да је „то сада посао тима Владе Републике Kосова за преговоре (са Београдом)“.

– Kада добијемо захтев за укидање увећаних такси, а то подразумева отклањање разлога због којих су оне уведене, онда ја као министар могу да предложим, њихово смањење – навео је Шаља и додао да он, како је рекао, „то неће учинити све док не буду елиминисани разлози због којих су оне уведене“.

Претходно је Бурим Рамадани, тзв. заменик министра Kосовоских безбедносних снага, рекао да таксе на производе из Србије и БиХ увећане за 100 одсто неће бити укинуте и да би о томе могло евентуално да се разговара само ако Београд призна косовску независност и никако другачије.

 

Извор: Alo.rs/ M. I.