Издвајамо Србија

ХАРАДИНАЈ НАЗВАО АЛБАНЦЕ БУДАЛАМА, ПА ОПЛЕО ПО ТАЧИЈУ: “И да ме Американци ставе у ЗАТВОР, албанска десница ће јачати”

Тзв. Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, изјавио је данас да би одбијање да укине стопостотно увећане таксе на производе из Србије могло да га кошта премијерске позиције, пренела је приштинска ГазетаЕxпрес онлајн.

Харадинај је, преноси портал, у присуству тзв. председника парламента Кадрија Весељија први пут употребио речи “чак и ако ме сломе…”, мислећи на, како се наводи, “велику моћ (САД)”, а није искључио ни могућност да би све могло да га одведе до затвора.

Настављајући у оштром тону, пише Еxпрес, Харадинај је рекао да неће дозволити корекцију границе, што је, како је казао, опција о којој “Хашим Тачи разговара са српском страном”.

Харадинај је то рекао на комеморацији поводом 20-годишњице масакра у Рачку, где је присутнима обећао да и, ако га “велике силе” склоне, па и ако га ставе иза “челичних решетака”, албанска десница ће опстати.

– Јер, сви смо свесни да немамо избора …. Ово је наш пут – рекао је Харадинај.

Неспомињући ниједно име, Харадинај је казао да све ово што се, како је рекао, “кува на Косову” долази изнутра од, навео је, “наших будала”.

Изричито је поновио да ће се борити против корекције границе са Србијом, посебно против размене територије све док је у влади, па и, како је рекао, када ту не буде.

 

 

Извор: Тањуг

loading...
Loading...