Издвајамо Србија

ХАРАДИНАЈ ПОСТАВИО ШОК УСЛОВЕ ЕУ: Хапсите Србе или нас више не зовите!

Фото: Јутјуб

Одлучни смо да тражимо правду за све ратне злочинце. Србија има податке о ратним злочинима својих људи и морају нам дати те информације

Дардан Гаши, заменик премијера тзв. Kосова Рамуша Харадинаја и члан преговарачког тима у дијалогу са Србијом, дао је интервју телевизији KТВ, у којем је говорио о састанку са Федериком Могерини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да преговарачки тим Приштине тражи специјални суд за Србе који су чинили злочине на Kосово, баш као што је установљен суд за злочине ОВK.

– То више није технички дијалог, већ политички, који мора да се оконча политичким договором. Мора да се заврши заједничким закључцима. Морају да се реше и питања несталих особа – рекао је Гаши и додао:

– Одлучни смо да тражимо правду за све ратне злочинце. Србија има податке о ратним злочинима својих људи и морају нам дати те информације. Теме везане за ратне злочине и нестале особе су од кључног зналаја за нас – казао је Гаши, који је додао и да упркос притиску из Европске уније таксе неће бити повучене, по цену да не буде дијалога са Србијом.

– Имамо владу која је одлучно реаговала на српску агресију и показала своју озбиљност – казао је Гаши.

 

Извор: Espreso.rs/Koha.net