Србија

ХАРАДИНАЈ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ, МОРА ДА УКИНЕ ТАКСЕ? Данас му је ДАН Д, овакав притисак још није имао!

На састанку ће учествовати и Kадри Весељи

Председник тзв. Скупштине Kосова Kадри Весељи и премијер тзв. Владе Kосова Рамуш Харадинај састаће се вечерас са амбасадором САД у Приштини Филипом Kоснетом, како би разговарали о америчком захтеву да се укину повећане таксе на српске производе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Другим речима, Харадинај ће вечерас чути неке веома биране речи од Kоснета, и мораће убрзо после разговора да донесе неке веома битне одлуке.

Састанак је сазвао Весељи, а председник тзв. Kосова Хашим Тачи рекао је да „САД са забринутошћу прате неке од поступака владе“.

– Ова ситуација је за жаљење. Сада је време да послушамо пријатељске савете САД, који за циљ имају оснаживање Kосова и пацификовање региона. Ниједан лидер не би требало да покуша да угрози стратешке интересе САД у региону. Популистички поступци не би смели да буду сметња визији Kосова и стратешким одлукама. Нарушавање односа са САД, овог светог савеза, представља почетак нарушавања наше државе – рекао је Тачи.

Шеф покрета Самоопредељење, Глаук Kонџуфка, рекао је да би било „наивно“ претпоставити да однос Kосова и САД зависи од укидања таксе.

 

Извор: Espreso.rs/Gazeta Express