Издвајамо Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА: Стиже нови хладни талас, а ОВЕ ПРЕДЕЛЕ ће оковати и ЛЕДЕНА КИША НОЋАС!

У већем делу земље на снази је наранџасти метеоаларм, који упозорава на веома опасно време

Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење на формирање снежног покривача, али и ледене кише која ће пасти касније током ноћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас и током ноћи на подручју северне, западне и источне Србије, као и на подручју Београда, формирање мањег снежног покривача, око 5 цм, а на северу Војводине и око 10 цм. У другој половини ноћи и сутра ујутру понегде могућа и киша која ће се ледити на тлу – наводи се у хитном упозорењу РХМЗ.

Што се тиче метеоаларма, у већем делу земље на снази је наранџасти, који упозорава на веома опасно време и то у Београду, Бачкој, Банату, Срему, западној и источној Србији.

У овим деловима се посебно упозорава на лед и снег, док је остатак Србије, изузев Косова и југоисточне Србије под жутим алармом.

У четвртак и петак у већини крајева формирање или повећање мањег снежног покривача од 5 до 10 цм. Више падавина очекује се у петак после подне, током ноћи ка суботи и у суботу, од 10 до 20 цм, нарочито у јужним, централним и источним деловима земље.

Изгледи времена у Србији за седам дана, до 30. јануара: Претежно облачно, у четвртак на југу са кишом, у осталим крајевима са суснежицом и снегом, у већини крајева са стварањем.

У петак, током ноћи ка суботи и у суботу, повећање висине снежног покриваца, нарочито у јужним, централним и источним крајевима. Умерен и јак северни и североисточни ветар ствараће наносе.

У суботу ветар у слабљењу. У недељу кракотајно разведравање, ујутро слаб мраз. Почетком наредне седмице ново наоблачење местимично са падавинама.

 

Извор: srbijadanas.com/Курир