Издвајамо Регион

ХРВАТИ САХРАНИЛИ И БИХ И ДЕЈТОН, СРПСКА ДОБИЛА ЗИЦЕР ДА СЕ РЕШИ САРАЈЕВА! У Мостару срушени планови Запада о унитарној БиХ!

Члан Председништва Босне и Херцеговине из хрватског народа, Жељко Комшић, у изјави Радиосарајево.ба прокоментарисао је заседање Хрватског народног сабора у Мостару и усвојену Декларацију, тврдећи да се њоме практично потврђује крај Дејтонског споразума, Босна и Херцеговина назива „неоствареном државом“ и тражи њено преуређење на начин како то жели ХДЗ БиХ

Није то једина спорна спорна ствар која се данас десила на парасабору трећег ентитета. Одбацивање пресуда Трибунала у Хагу је још проблематичнија одлука, каже Комшић за исти радио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ХНС је одбацио закључке правоснажне пресуде Хашког трибунала у случају „Прлић и остали“:

– Одбацујемо квалификације Међународног казненог суда за бившу Југославију о удруженом злочиначком потхвату које се неутемељено и неправедно приписују Републици Хрватској, Хрватској Републици Херцег Босни и Хрватском вијећу обране. Таква злонамјерна квалификација се, нажалост, користи за покушај остварења ратних циљева једне од страна у рату у Босни и Херцеговини и елиминирања хрватског народа као политичког субјекта у Босни и Херцеговини. Међународни казнени суд за бившу Југославију није био позван у предмету „Прлић и други“, нити је он уопће позван, како је и сам пресудио 2007. године, да одлучује о питањима државне одговорности, јер је његова надлежност казнена и протеже се само на појединце – наводи се у документу усвојеном у Мостару.

О потезима ХНС у Мостару, Комшић за Радиосарајево.ба недвосмислено каже:

– Нажалост, иако су већ нама свима јасне идеје и намере ХНС, не верујем да ће све то што се дешавало у Мостару бити предмет неке озбиљније анализе. Поготово не верујем да можемо очекивати оправдану реакцију међународне заједнице, као ни у случају имена РС. Све док амбасадор Вигемарк (Ларс Гуннар) редовно обилази председника трећег ентитета, то се сигурно неће десити – казао је Жељко Комшић.

 

 

Извор: Факти.орг